HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2005
FLORIANT BESTE SCHAAKSCHOOL ZOETERMEER (15-01-2005)
Vandaag vonden de schoolschaakkampioenschappen in Zoetermeer plaats. Teams bestaande uit vier spelers bepaalden in zeven wedstrijden wie zich voor een jaar de beste schaakschool van Zoetermeer mag noemen.

Uiteindelijk wist het team van de Floriant alle wedstrijden te winnen en was daarmee de terechte kampioen. Spelers van de Floriant waren Robert Windmeijer, Leon Mooren, Gayan Teubel en Maurice Manoch.

De beslissing viel feitelijk in de derde ronde toen het Palet 1 verslagen werd. Palet 1 won verder ook al zijn wedstrijden en werd daarmee tweede. Palet 1 werd gevormd door Thom Beeren, Milan Lips, Jeffrey Gielisse en Lucas Smits. Het Palet was sowieso goed vertegenwoordigd, met zeven teams, die bijna allemaal in de top meedraaiden.

De strijd om de derde plaats was ontzettend spannend. Spelevaert 1 en de Buut 1 eindigden gedeeld derde, maar Spelevaert had het net iets beter gedaan en mocht op het podium. Claus/Oranjeschool en de Paulusschool gingen ook met een beker naar huis op een respectievelijke vijfde en zesde plaats.

Omdat Zoetermeer het jaar in jaar uit uitstekend doet op de regionale kampioenschappen van de Haagse Schaakbond mogen daar nu acht teams aan deelnemen. 't Schrijverke werd zevende en Wilhelmina 1 achtste en mogen zo ook een gooi doen naar de regionale prijzen.

John Pouwels


SCHOOLTEAMS 2005
Eindstand  
verslag

INDIVIDUEEL 2005
BO groep 3-5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag