HOME     BO ZOETERMEER INDIVIDUEEL     2005
RICK WESTERMAN KAMPIOEN BASISONDERWIJS (08-01-2005)
Afgelopen zaterdag waren de schoolschaakkampioenschappen voor het primair onderwijs individueel. Ondersteund door het Zoetermeerse Breedtesportproject konden 143 kinderen meedoen in de schitterende locatie van het Bridgehome.

35 kinderen van groep 8 streden om de titel van schoolschaakkampioen van Zoetermeer. Rick Westerman, van de Buut, wist al zijn partijen te winnen en werd daarmee overtuigend kampioen. De beslissing viel in de vijfde ronde toen hij Franklin van der Vlies van de Hofvijver versloeg. Deze werd met 6 uit 7 tweede. Vervolgens eindigden 5 spelers op 5 uit 7: Carsten Deyl (Waterlelie), Raoul Linzey (Schanskorf), Erwin van Eijk (Paulusschool), Leon Mooren (Floriant) en Martijn van Galen (Spelevaert).

Van de groep 7 spelers wist Marc van der Ham al zijn partijen te winnen. Achtereenvolgens schakelde hij persoonlijk de concurrenten Jos Veldhuysen en Gayan Teubel uit. Jos werd tweede door onder andere Menander van Hooft te verslaan. Zowel Marc als Jos zijn van de Clausschool in Rokkeveen. Gayan (Floriant) was derde en Menander (Spelevaert) vierde. Berjan den Hartog (Wilhelmina) en Lucas Smits ('t Palet) eindigden met evenveel punten vijfde en zesde.

Groep 6 werd een prooi voor Jelmer Westmaas van Wilhelmina vlak voor Milan Lips van 't Palet. Beiden behaalden 6 uit 7. Arthur Krijtenberg (Beatrix), Rogier Zhoun ('t Palet) en Thom Beeren ('t Palet) haalden een punt minder.

Groep 5 werd met overmacht gewonnen door Roger Meng. Dit talent van de Waterlelie won al zijn partijen. Gelijk tweede en derde met 5,5 uit 7 werden Floris Ephraim en Jaimy Soeterbroek, beiden van de Vrije School.

Vierde in deze categorie, maar eerste van de categorie groep 3+4 was de enige deelnemer van groep 3 Olivia Meng met 5 punten. Net als haar broer kan zij nog ver komen. In deze categorie eindigde Martijn van der Heide (Beatrix) op evenveel punten tweede. Ruben van Eijk (Mr. Verwers) scoorde een punt minder en werd derde.

Aanstaande zaterdag vinden de teamkampioenschappen plaats. Dan wordt bekeken welke school het sterkste viertal op de been kan brengen. Die school mag zich een jaar lang de beste schaakschool van Zoetermeer noemen. Een en ander vindt, ondersteund door project breedtesport Zoetermeer, weer plaats in het Bridgehome, vanaf 13.00 uur. De prijs-
uitreiking is om ongeveer 17.00 uur.

John Pouwels


INDIVIDUEEL 2005
BO groep 3-5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag

SCHOOLTEAMS 2005
Eindstand  
Verslag