HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2004
HET PALET HEEFT STERKSTE SCHOOLSCHAAKTEAM
In totaal 37 teams van 18 verschillende scholen traden afgelopen zaterdag in het strijdperk voor de prijzen en de titel van beste schoolschaakteam van Zoetermeer. Het Palet was grootleverancier met maar liefst zeven teams.

Dat het niet alleen met de kwantiteit maar ook met de kwaliteit wel goed zit bewees het eerste viertal door kampioen te worden. Het Palet 1 bestond uit Wouter Bik, Thom Beeren, Anthony Luzac en Nikos Driehuis. De Buut 1 werd tweede en Wilhelmina 1 derde.

Dit was de 24e keer dat dit kampioenschap werd georganiseerd. Botwinnik en Promotie hadden samen weer een perfecte organisatie staan. Samen met het Bridgehome als uitstekende locatie, 18 deelnemende scholen, met in totaal 162 schakertjes en de ouders en begeleiders was het weer een groot feest.

Maar behalve om de sfeer en de gezelligheid ging het natuurlijk ook om de prijzen. De eerste acht teams plaatsten zich voor de regionale kampioen-
schappen van de Haagse regio. De eerste zes teams mochten bovendien een beker verwelkomen. Dus werd er fanatiek maar fair gestreden op de 64 velden.

Na drie ronden gingen Het Palet 1, Wilhelmina 1 en De Schanskorf aan de leiding. In de vierde ronde speelde Het Palet 1 gelijk tegen De Buut 1. Laatstgenoemde had in de tweede ronde ook al een gelijkspel gescoord tegen Meester Verwers 1. Omdat Wilhelmina 1 won van De Schanskorf gingen zij alleen aan de leiding.

Dit team met Vincent Schraa, Jelmer Westmaas, Berjan den Hartog en Martijn Roggeveen moest in de zesde ronde met het kleinst mogelijke verschil (2½ - 1½) buigen voor Het Palet 1. Daarna werd in de zevende ronde weer verloren, dit keer van De Buut 1, met Rick Westerman, Arjo Zare, Daniëlle Verzijden en Lauren Boots.

Doordat Het Palet 1 ook weer won, van 't Schrijverke 1, werden zij eerste, De Buut 1 tweede en Wilhelmina 1 derde. Vierde werd De Schanskorf, vijfde De Floriant en zesde De Hofvijver. De Waterlelie en De Vrije School 1 plaatsten zich ook voor de regionale kampioenschappen als zevende en achtste. Met een even groot aantal wedstrijdpunten, maar minder bord-
punten vielen Prins Claus en 't Schrijverke 1 net buiten de prijzen.

John Pouwels


SCHOOLTEAMS 2004
Eindstand  
verslag

INDIVIDUEEL 2004
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag