HOME     BO ZOETERMEER INDIVIDUEEL     2004
ARTHUR PIJPERS PROLONGEERT SCHOOLSCHAAKTITEL (10-01-2004)
Bij de individuele schaakkampioenschappen voor basisscholieren heeft Arthur Pijpers zijn vorig jaar gewonnen titel geprolongeerd. In groep 8 won hij zijn eerste zes partijen, zodat hij in de laatste ronde aan een snelle remise tegen Tom Nagelkerke genoeg had. Zelf had hij in de derde ronde naaste concurrent Ruben s'Jacob verslagen. Deze eindigde als tweede met 6 uit 7.

In een geweldige ambiance in het Bridgehome streden 124 kinderen om de eer en de prijzen in de verschillende basisschoolgroepen. Per groep waren er zes prijzen. Maar behalve voor de prijzen werd er ook veel voor de lol gespeeld. Iedereen had het reuze naar de zin. Deze kampioenschappen werden dan ook weer uitstekend georganiseerd door schaakverenigingen Botwinnik en Promotie, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

De winnaar van groep 8 is tevens de basisschoolschaakkampioen van Zoetermeer. Arthur Pijpers was hier ongenaakbaar, gevolgd door Ruben s'Jacob. Derde werd Michael Soeterbroek met 5 punten. Ieder 4,5 punt hadden Tom Nagelkerke en Ricardo de Leyster. Beste op weerstandspunten van de 4-punters was Lauren Boots.

In groep 7 bleef het spannend tot het einde. Martijn van Gaalen en Rick Westerman speelden remise. In de voorlaatste ronde deed Martijn dat tegen Erwin van Eijk ook. Maar in de laatste ronde won Erwin van Rick. Omdat Erwin ook de rest van zijn partijen gewonnen had werd hij kampioen, voor Martijn en Rick. Met 5 uit 7 eindigden Texas de Bruin, Jasper Ras en Maurice Manoch gedeeld vierde.

Groep 6 werd een geweldige prooi voor de Prins Claus-Oranjeschool. Zij veroverde de eerste drie en de zesde plaats in deze groep. Eerste met 7 uit 7 was Marc van der Ham. Een groot talent voor de toekomst. Tweede, net als vorig jaar een groep lager, werd Jos Veldhuysen. De derde plaats was voor Jelle van Dongen. Menander van Hooft en Jimmy Chen haalden net als Jelle 5 uit 7, maar hadden minder weerstandspunten. Zij eindigden als vierde en vijfde. Zesde tenslotte werd Bas van der Lustgraaf.

In groep 5 was Thom Beeren ontketend. In de tweede ronde speelde hij nog remise tegen Jelmer Westmaas, maar verder won hij al zijn partijen. Ook tegen Bastiaan Kauffeld, die daarmee tegen zijn enige nederlaag aanliep en met 6 uit 7 dus tweede werd. Arthur Krijtenberg was de beste met 4,5 uit 7 en dus derde. Enzo Vicento en Jelmer Westmaas haalden evenveel punten en werden respectievelijk vierde en vijfde. Daan Neuteboom was de beste van de 4-punters.

De jongsten van afgelopen zaterdag, groep 4+3 speelden in één groep. Floris Ephraim won al zijn partijen en werd dus ongenaakbaar eerste.
Prima deed ook Roger Meng het door 6 uit 7 te scoren. Derde werd Jaimy Soeterbroek met 5 uit 7. De vierde plaats was voor Jeroen Verkaart en vijfde en zesde werden Brian van der Aar en Benjamin Jas. Beste van groep 3 was Ruben van Eijk met 3,5 uit 7.

John Pouwels


INDIVIDUEEL 2004
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag

SCHOOLTEAMS 2004
Eindstand  
Verslag