HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2011
HET PALET SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN ZOETERMEER (22-01-2012)
Voor de zesde achtereenvolgende keer is het eerste team van Het Palet schoolschaakkampioen van Zoetermeer-Benthuizen geworden.

Weliswaar had Timo Hak het moeilijk tegen de beste kinderen van de andere scholen, maar scoorde toch 5 uit 7. Damian Slappendel haalde 6½ uit 7 op bord 2 en Ruben Smits en Max Vollebregt deden het met 6 uit 7 ook meer dan geweldig. Alleen tegen de nummer twee, De Floriant 1, werd met 2 - 2 gelijk gespeeld. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.

De Floriant 1 speelde behalve tegen Het Palet 1 ook nog gelijk tegen de Hofvijver en tegen de Prins Claus/Oranjeschool. Alicia Manoch en Martijn Verheij scoorden beiden 6½ uit 7 voor de Floriant 1.

Derde werd Meester Verwers, met een perfecte score van 7 uit 7 voor Vin-
cent van Rijkom. Met hetzelfde aantal wedstrijdpunten, maar ½ bordpunt minder maakte Het Palet 2 het succes voor Het Palet compleet en eindigde als vierde. Hier een opvallende rol voor Max v.d. Bout met 5 uit 6.

Weer maar ½ bordpunt minder voor de Prins Claus/Oranjes school, waarvan Stijn de Smit 6 uit 7 scoorde. Ook een zelfde aantal wedstrijdpunten, maar 1 bordpunt minder eindigde de Piramide 1 helaas net buiten de prijzen.

Piramide was met maar liefst vier teams aanwezig. Da Vinci was echter kop-
loper met aantal teams. Zij waren met maar liefst vijf teams vertegenwoor-
digd. Ook zij vielen na de prijsuitreiking volop in de prijzen.

Noordeinde gaf volop tegenstand aan de hogere teams, maar kwam op de cruciale momenten iets tekort. Deze jonge spelers gaan de komende jaren zeker een rol van betekenis spelen. Zij wonnen met overmacht de schaak-
puzzelquiz.

John Pouwels




Foto's  
SCHOOLTEAMS 2011
Eindstand  
verslag

INDIVIDUEEL 2011
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag