HOME     BO ZOETERMEER INDIVIDUEEL     2011
YESTIN VAN HAAREN SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN 2010-2011
Yestin van Haaren heeft zaterdag 15 januari in 2B-Home het Zoetermeerse Schaakkampioenschap Basisscholen 2010-2011 gewonnen. Daarmee blijft deze belangrijke titel nog eens een jaar behouden voor Botwinnik. Vorig jaar werd dit kampioenschap namelijk al door Frans Andriessen jr. gewonnen.

De felle strijd tussen de spelers uit de hoogste groep van het basisonderwijs lag Yestin goed. Toch moest hij er hard voor knokken. Dat is goed terug te zien aan het eindklassement. De 5½ uit 7 van Yestin werd gevolgd door driemaal 5 uit 7.

Bram Albertus vergrootte het Botwinnik-feest nog eens met een perfecte 7 uit 7. Bram domineerde de strijd voor de schoolgroepen 3 en 4 volledig en liet zien dat hij een grote belofte is.

Arthur de Dappere behaalde met 5 uit 7 een tweede plaats in het klassement van groep 5. Hij toonde de hele middag door een enorme vechtlust en speelt met een steeds betere concentratie. Bradley van Haaren werd derde in deze groep met eveneens 5 uit 7. Het verschil tussen Arthur en Bradley had niet kleiner kunnen zijn. Het betrof slechts één weerstandspuntje.

Brecht van der Bijl deed met een vierde plaats van zich spreken bij de scholieren van groep 7. Hij behaalde een prima score van 4½ uit 7. Deze score werd ook in groep 6 gerealiseerd door Anna Blauw. Daarmee liet zij zien dat Botwinnik een nieuwe topper in huis heeft. De vierde plaats van Anna en haar strijd aan de hoogste borden tijdens een eerste toernooi verdienen alle complimenten.

Rida Akaboun, die nog niet zo lang schaakt, behaalde ook punten tijdens zijn eerste toernooi en had het reuze naar zijn zin. De 2½ uit 7 van Rida bete-
kende een 25ste plaats in het eindklassement. Het spelplezier dat hij beleef-
de maakt dat hij volgende week opnieuw meedoet aan een toernooi: de GP van Corbulo Leidschendam.

Impressie op Youtube  


Yestin van Haaren


Bram Albertus

INDIVIDUEEL 2011
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag

SCHOOLTEAMS 2011
Eindstand  
Verslag