HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2008
HET PALET SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN ZOETERMEER (12-01-2008)
In de Prins Clausschool zijn de schaakkampioenschappen voor basisscholen van Zoetermeer gehouden. Uiteindelijk sloeg het Palet na een spannende strijd een dubbelslag. De school legde beslag op de eerste en tweede plaats. Op een gedeelde derde plaats eindigden De Buut 1 en De Waterlelie.

Met in totaal 22 teams van 14 verschillende scholen waren de ingrediënten voor een thriller volop aanwezig. Bij de individuele kampioenschappen waren de hoogst geëindigden allemaal van andere scholen afkomstig. Kanshebbers leken vooraf onder andere het Palet, de Waterlelie, de Vrije School, de Flori-
ant en de Buut.

De Vrije school verloor de eerste ronde van de Buut en was verder veroor-
deeld tot een inhaalrace. De tweede en derde ronde versloeg het Palet 1 achtereenvolgens de Buut 1 en de Floriant 1. De Waterlelie met de ijzer-
sterke Roger en Olivia Meng spilde hier en daar wat wedstrijdpunten, door gelijke spelen. Roger en Olivia wonnen wel alles. Ook de vijfde ronde werd het Palet 1 tegen de Waterlelie een gelijk spel. Het Palet maakte het daarna nog spannend door ook een gelijkspel tegen het eigen tweede team. De laatste ronde werd gewonnen met het kleinste verschil tegen de Vrije school.

Het Palet 1 bestond uit Ritesh Moelchand, Jesper Smits, Martijn den Harder en Hakan Tekinerdogan. Het tweede bestond uit Chingie Law, Justin Roijers, Marvan Barkhalifa, Onur Tekinerdogan en Jordan Wareman. De Buut 1 bestond uit Robert Verzijden, Jesper van Mullem, Alicia Sam en Ian Smit. De Waterlelie uit Roger en Olivia Meng en Bas Gerritsen, Quirijn Faber. Spelers van De Vrije school waren Jaimy Soeterbroek, Floris Ephraim, Arnout Dorlijn en Roy Slagter.

John Pouwels


SCHOOLTEAMS 2008
Eindstand  
verslag

INDIVIDUEEL 2008
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag