HOME     BO ZOETERMEER INDIVIDUEEL     2008
SCHOOLSCHAKEN INDIVIDUEEL GROOT SUCCES (08-12-2007)
Op zaterdag 8 december 2007 zijn de individuele schoolschaakkampioen-
schappen van Zoetermeer gehouden. Botwinnik en Promotie organiseren gezamenlijk dit festijn voor basisschoolleerlingen.

In de groepen, zoals in de scholen gebruikelijk, wordt gestreden om de eer. Maar bovenal is het ook een heel gezellig toernooi waar veel kinderen aan mee doen die niet op een schaakclub zitten. Daarom wordt er ook zonder klok gespeeld. Aan het eind van de speeltijd wordt er gearbitreerd. Dat le-
verde zaterdag geen enkel probleem op.

De locatie was de Prins Clausschool in Rokkeveen van Piet Hanemaaijer.
Een uitstekende lokatie, waarvoor vanaf deze plek nog hartelijk dank.

In groep 8 wordt er dan gestreden om de titel schoolschaakkampioen van Zoetermeer. Door de afwezigheid van kanshebbers Roger Meng en Jaimy Soeterbroek, die Nederlands kampioen bij de D'tjes werden, was de favo-
rietenrol weggelegd voor Floris Ephraim van de Vrije School en Robert Verzijden van de Buut. Zij maakten dat ook helemaal waar. De onderlinge wedstrijd werd gewonnen door Floris, waardoor hij 1e werd met 7 uit 7 en Robert tweede met 6 uit 7. Goede derde werd Zino Onomiwo.

Bij groep 7 was de spanning om de titel werkelijk te snijden. Niklas Kranz (Floriant) won van Ritesh Moelchand (Palet). Joost Andre won van Niklas en vervolgens won Ritesh van Joost. Het was duidelijk dat het op de weer-
standspunten zou aankomen. De voorlaatste ronde was dat in het voordeel van Joost. De laatste ronde verloor hij echter. Niklas had net wat meer punten dan Ritesh en won dus groep 7 voor Ritesh en Joost.

Groep 6 kende in Olivia Meng (Waterlelie) een ongenaakbare winnaar.
7 uit 7 en over het algemeen vrij gemakkelijk pakte zij de punten en de titel. De strijd tussen de rest ging om de overige ereplaatsen. De tweede plaats ging naar Robby in 't Veld (Hofvijver) voor Mathijs Hensen (Noordeinde). Opvallend was dat de broers Hakan en Onur Tekinerdogan (Palet) te laat kwamen en daardoor begonnen met een 0 in respectievelijk groep 7 en 6. Beiden behaalden daarna echter genoeg punten voor een vierde plaats in het eindklassement.

In groep 5 was de strijd om de titel ook vrij snel duidelijk. Max Kanbier (Het Groene Hart) won hier al zijn partijen. De strijd om de tweede plaats was echter ongemeen spannend. Halverwege stonden bijna alle overigen op een gedeelde tweede plaats. Uiteindelijk kwam Ruben van de Akker (Hofvijver) bovendrijven op de tweede plaats met 5 punten. Achter hem een groep van 5 spelers met 4 punten, waarvan Danielle Jaspers ('t Schrijverke) de geluk-
kige was op de derde plek.

In groep 4 en lager was het Robby Kevlishvili (Prinses Amaliaschool) die al zijn partijen winnend wist af te sluiten. Brecht van der Bijl (Paulusschool) werd met 5,5 punt tweede. Fedde van der Vorm (Noordeinde) haalde met 4,5 punt de derde plaats.