HOME     DE VERENIGING     BELEIDSZAKEN     ALV 2004
VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING 02-09-2004
Aanwezig

5 bestuursleden: John Pouwels (vz.), Han Perluka, Frank Michielen, Pieter de Groot, Gerard Arp.
21 leden: Piet Hanemaaijer, Paul Pettinga, Hans van Asperen, Peter Heek, Luuk Gloudemans, Ed Eveleens, Stefan Buchly, Jan Hoetmer, Jacques Vermeulen, Bob Ameling, Arent Modderman, Hans Rens, Jan Willem Duijzer, Caspar Ebben, Rinze Mulders, Hugo van Diepen, Erik Middelkoop, Ton den Ouden, Hans Pijpers (vader van Arthur), Rob Albers, Alfons Termaat.

Afwezig met bericht

1 bestuurslid: Rina Westerduin.
3 leden: Hans van Lis, Sander van der Vlugt, Seroed Aga.


1. Opening

De voorzitter opent de vergadering om 20.15 uur en verwelkomt de aanwezigen.


2. Vaststellen van de agenda

De voorgestelde agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.


3. Mededeling

- 4 leden hebben bericht van afwezigheid gegeven voor deze ALV.
- De aanwezigen wordt verzocht de presentielijst te tekenen en tevens de rondgaande lijsten voor de massakamp en de externe competitie in te vullen.
- De massakamp zal plaatsvinden op dinsdag 14 september bij Pomar in Rijswijk.


4. Ingekomen stukken

Geen.


5. Verslag van de ALV 2002 van 4 september 2003

Het verslag wordt zonder wijzigingen vastgesteld.


6. Jaarverslag van het bestuur

Het verslag wordt vastgesteld met de volgende wijziging: Het E-team is niet dit seizoen, maar vorig seizoen 11e bij het NK geworden. Dit seizoen deden twee Botwinnik E-teams aan het NK mee; het eerste team werd 4e, het tweede team werd 12e.


7. Jaarverslag van de jeugdleider

Het verslag wordt zonder wijzigingen vastgesteld.
De jeugdleider richt een dankwoord aan degenen die zich dit seizoen hebben ingezet bij de schaaklessen, t.w. John Pouwels (stap 6); Jacques Vermeulen (stap 5); Lourens Smaal (stap 4); Stephan Buchly en Eugène Verwiel (stap 3); Jamy Bouman, Stefan Buchly, Bob de Jong, Erik Middelkoop, Rinze Mulders, Arthur Pijpers, Sander van der Vlugt en Rina Westerduin (stap 2); en Jacques Vermeulen (stap 1). Dank zij hen kan teruggekeken worden op een goed seizoen voor de jeugd.
Voor het komend seizoen zijn nog twee lesgevers nodig, een voor stap 3 en een voor stap 4 (gevorderden stap 4). Zij die bereid zijn die hulp te bieden, kunnen dat aangeven bij Pieter de Groot.


8. Jaarverslag van de wedstrijdleider interne competitie

Het verslag wordt zonder wijzigingen vastgesteld.


9. Jaarverslag van de wedstrijdleider externe competitie

Het verslag wordt zonder wijzigingen vastgesteld.


10. Jaarverslag van de penningmeester

De penningmeester geeft een korte toelichting en benadrukt dat het afgelopen seizoen financieel gezien een voortreffelijk jaar was voor de club.
Op een vraag van Peter Heek over de status van het schaakmateriaal antwoordt de penningmeester dat er vermoedelijk wel nieuw materiaal zal moeten worden aangeschaft en dat daarvoor fondsen ter beschikking staan.
Het verslag wordt zonder wijzigingen vastgesteld.


11. Verslag van de kascommissie

De kascommissie (bestaande uit het lid Luuk Gloudemans en het reservelid Hans van Asperen) heeft de administratie over het boekjaar 2003/2004 aan een diepgaand en nauwgezet onderzoek onderworpen.
Op grond van de bevindingen adviseert zij de ALV om de penningmeester decharge te verlenen. Aldus geschiedt eenstemmig.


12a. Verslag van de commissie van beroep

Alfons Termaat deelt mede dat de commissie dit seizoen niet bijeen heeft hoeven komen.


12b. Verslag van de materiaalcommissie

Alfons laat weten dat er wel wat materiaal vernieuwd zal moeten worden; houten en plastic stukken liggen steeds weer door elkaar heen in de dozen en plastic spellen worden niet meer verkocht.
Veel plastic klokken zijn defect; na het vertrek van Theo van Onzen ontbreekt het de club aan een klokkenreparateur.
Jacques Vermeulen zal zorgdragen voor een gebruiksaanwijzing voor elk van de nieuwe elektronische klokken.


12c. Verslag van de schoonheidscommissie

Alfons deelt mede dat er slechts 6 partijen zijn ingediend. Winnaar is geworden: Ben Gerstel.


13. Verslag van de redacteur

Luuk Gloudemans spreekt zijn waardering uit over de "specials".
Pieter de Groot meldt dat in de bijeenkomst met ouders van jeugdleden is voorgesteld om in het weekbericht elke week een interview met een jeugdlid te publiceren met acht standaard vragen. Een ouder verzorgt wekelijks die rubriek.
Jan Willem Duijzer zegt van plan te zijn om komend seizoen 3 of 4 specials uit te brengen. Hij nodigt iedereen uit stukjes bij hem in te leveren.
Zeer veel waardering is er voor Hans Pijpers; de Botwinnik website ziet er fantastisch uit en wordt zeer goed bijgehouden.


14. Verkiezing van bestuur en commissies

a. Bestuur
Voor het vervullen van de vacature van penningmeester stelt Caspar Ebben zich beschikbaar, maar vindt zichzelf nog iets te jong (16);
de vergadering deelt zijn bezwaar.
Hierop stelt Ton den Ouden zich beschikbaar; het door hemzelf aangevoerde tegenargument dat hij slechts 2 jaar lid is, wordt door de vergadering niet ondersteund.

Met inachtneming van bovenstaande wordt het bestuursvoorstel unaniem aangenomen. Nieuwe samenstelling van het bestuur: John Pouwels (vz), Han Perluka (secr), Ton den Ouden (penn), Pieter de Groot (jeugd), Gerard Arp (WL-intern), Rina Westerduin (WL-extern). I.v.m. ziekte van Rina neemt John de functie van WL-extern tijdelijk waar.


15 minuten pauze.
Direct na de pauze wordt een moment van stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de op 4 juli 2004 plotseling overleden Wouter Monshouwer.



top  


b. Kascommissie
leden Hans van Asperen en Rob Albers; reservelid: Caspar Ebben.

c. Commissie van Beroep
Alfons Termaat, Piet Hanemaaijer en Paul Pettinga.

d. Materiaalcommissie
Alfons Termaat en Piet Hanemaaijer (klokken).

e. Leukheidscommissie
Rinze Mulders, Sander van der Vlugt en Vikash Sewkaransing.

f. Redacteur weekbericht
Jacques Vermeulen. Specials: Jan Willem Duijzer.

g. Websitebeheerder
Hans Pijpers.

De voorzitter zet uiteen dat heel veel taken en activiteiten door dezelfde personen worden verricht, die verder ook al veel voor de vereniging doen. Al deze taken en activiteiten bij elkaar opgeteld legt op hen een onevenredig groot tijdsbeslag. Het is dan ook wenselijk taken en activiteiten te verdelen over de leden. Hij vraagt de leden daarom steun te verlenen bij de diverse clubactiviteiten. Het gaat erom dat iemand 'trekker' wil zijn van bepaalde Evenementen.

- Jaarlijks is er in juni een openlucht Stadsharttoernooi. Jan Willem Duijzer is bereid de trekker daarvan te zijn.
- Begeleiding Jeugd clubcompetitie: Hans Pijpers samen met Hans Nagelkerke.
- In 2006 bestaat Botwinnik 25 jaar. De trekker van de jubileumcommissie is Stefan Buchly.
Helaas hebben zich geen trekkers gemeld voor: Rapidtoernooi, Grand Prixtoernooi, basisscholentoernooien. Een overzicht van taken wordt bekendgemaakt, opdat iedereen zich nog kan opgeven.


15. Prijsuitreiking seizoen 2003-2004

Prijzen worden uitgereikt aan de hoogst geëindigden in de diverse interne competities, kampioenschappen en toernooien.


16. Begroting seizoen 2004-2005

Frank Michielen geeft een korte toelichting bij de door hem opgestelde begroting. Hij sluit niet uit dat er volgend jaar weer een verhoging van de contributie moet komen, als door de KNSB genomen risico's slecht uitpakken.
Bob Ameling heeft in de schaakwereld al geluiden opgevangen over mogelijke afscheiding van verenigingen uit onvrede met het KNSB-beleid.


17. Agenda senioren 2004-2005

Gerard zal de externe wedstrijden en de massakamp in de agenda verwerken. Het Pinkstertoernooi en 1 doorgeefschaakavond worden rapidavonden. Het rapidtoernooi zal nu uit 4 avonden bestaan waarvan de 3 beste resultaten (=avonden) meetellen voor de einduitslag.


18. Agenda jeugd 2003-2004

Deze agenda wordt elk jaar slechts ter info aan de ALV aangeboden.


19. Rondvraag

Jacques Vermeulen deelt mede dat aanzienlijk op de afdrukkosten van het weekbericht bespaart kan worden door in elk weekbericht een folder van de firma "Domino's Pizza" in te voegen. De hierop volgende discussie spits zich toe op het onderwerp "sponsoring" in het algemeen, waarbij de vergadering aangeeft in principe en onder voorwaarden niet tegen sponsoring te zijn. De ledenvergadering machtigt het bestuur te handellen naar bevind van zaken.

Alfons Termaat vraagt hoe het in de HSB met het anti-rookbeleid staat tijdens externe wedstrijden. De voorzitter antwoordt dat, gelet op de reacties tijdens vorige HSB-vergaderingen, vooruitlopend op een landelijk rookverbod in horecagelegenheden geen volledig rookverbod te verwachten is.

Caspar Ebben vraagt wie verantwoordelijk is voor de samenstelling van de externe teams. Voorzitter antwoordt dat de teamsamenstelling door het bestuur geschiedt; de bordvolgorde wordt door de teamleider bepaald i.o.m. het team.

Paul Pettinga vraagt wie het leuke stukje over Botwinnik op de bladzijden 1 en 2 van de jaarstukken heeft geschreven. Jacques Vermeulen meldt zich als auteur hiervan.

Voorzitter deelt mede dat in verband met NOC/NSF vanaf 1 januari 2005 alle sportverenigingen en dus ook Botwinnik verplicht is om EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen) en BHV (bedrijfshulpverlener) zaken geregeld te hebben.
Indien Botwinnik zich hieraan niet houdt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de vereniging, te weten bij calamiteiten hoofdelijke aansprakelijkheid van het bestuur. Gelet hierop is het wenselijk spoedig te weten of een of meer leden een EHBO-diploma hebben en of bedrijfshulpverlener zijn.
De voorzitter vraagt of zij die dergelijke diploma's hebben zich bij hem willen melden. Mocht niemand in het bezit zijn van zo'n diploma, zal iemand zo'n cursus moeten volgen.


20. Sluiting

De voorzitter sluit de vergadering om 22.30 uur.

top  


VERSLAGEN ALV
Verslag 2008  
Verslag 2007  
Verslag 2006  
Verslag 2005  
Verslag 2004
Verslag 2003