HOME     DE VERENIGING     BELEIDSZAKEN     ALV 2003
VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING 04-09-2003
Aanwezig

6 bestuursleden: John Pouwels (vz), Pieter de Groot, Frank Michielen, Karel van de Burgh, Gerard Arp, Rina Westerduin;
18 leden: Alfons Termaat, Henk van Dorp, Paul Pettinga, Rob Albers, Dave Eijsbroek, Bob Ameling, Erik Middelkoop, Luuk Gloudemans, Harry Vos, Piet Hanemaaijer, Jan Hoetmer, Sijtze Bottema, Joren Mulder, Theo van Onzen, Sander van der Vlugt, Hans Pijpers (vader van Arthur), Arthur Pijpers (bij punt 4a.), Renée Overbeeke, Hans van Asperen.

Afwezig met bericht

1 bestuurslid: Han Perluka;
3 leden: Jan Willem Duijzer, Jacques Vermeulen, mevrouw Overbeeke (moeder van Pepijn).


1. Opening

De voorzitter opent om 20.05 uur de vergadering en verwelkomt de aanwezigen.


2. Vaststellen van de agenda

Het verslag van de Schoonheidscommissie wordt behandeld na punt 4.


3. Mededeling, ingekomen stukken

De voorzitter memoreert dat afgelopen jaar Gerard Rammers is overleden en Bob Reuvekamp, één van de eerste leden onze vereniging, is overleden. Na een kort herdenkingswoord wordt er twee minuten stilte gehouden om hen te herdenken.


4. Verslag van de ALV 2002, d.d. 5 september 2002

Het verslag wordt accoord bevonden en vastgesteld. In de kop wordt 5 september 2003 vervangen door 5 september 2002.


4a. Verslag van de Schoonheidscommissie

Paul Pettinga meldt dat de commissie acht partijen heeft ontvangen, waaronder vij partijen van één speler namelijk Arthur Pijpers.
Paul vraagt zich af wat schoonheid is. Een stikmat na negen zetten (Stefan Buchly) of een partij waarin stap voor stap, een van de spelers, bijna liefderijk schaakmat wordt gezet (Erik Middelkoop tegen Frank Michielen) of een partij met drama en spektakel (Henk van Dorp)?

De commissie heeft uiteindelijk gekozen voor een partij van Arthur Pijpers tegen Han Perluka. Een drakenvariant in het Siciliaans waarin Arthur, die als ridder zonder vrees of blaam de draak knevelde en net als zijn beroemde voorganger Koning Arthur, de strijd (op het bord)streed en won.
De winnende partij en ook de andere zullen in het Weekbericht worden gepubliceerd.

Theo van Onzen stelt voor voortaan de partijen in te leveren bij het bestuur, die de partijen ontdoet van de namen. Dit zou de objectiviteit ten goede kunnen komen. Na een levendige discussie wordt over het voorstel gestemd. Het voorstel wordt afgewezen.


5. Jaarverslag van het bestuur

Toegevoegd wordt: de datum van overlijden van Gerard Rammers: 19 mei 2003. En de datum van overlijden van Bob Reuvekamp: 27 februari 2003; het verslag wordt vastgesteld.


6. Jaarverslag van de redacteur

Geen opmerkingen; vastgesteld.


7. Jaarverslag van de jeugdleider

Geen opmerkingen; vastgesteld.


8. Jaarverslag van de wedstrijdleider interne competitie

Blz. 19: 'Olietoernooi' moet zijn 'Oliebollentoernooi'. Vastgesteld.


9. Jaarverslag van de wedstrijdleider externe competitie

Geen opmerkingen. Vastgesteld.


10. Jaarverslag van de penningmeester

Toelichting van de penningmeester: het gaat in financieel opzicht goed met de club. Vraag: wat is een negatief kasbedrag? Antwoord: vordering, schuldbekentenis. Het verslag wordt vastgesteld.


11. Verslag van de kascommissie

De kascommissie, bestaande uit Hans van Asperen en Luuk Gloudemans, heeft verslag uitgebracht en meldt dat "de werkzaamheden van de penningmeester weer kwalitatief top/tof waren en dat dit eigenlijk een schoonheidsprijs waard is". De commissie stelt voor om het bestuur décharge te verlenen voor het gevoerde financiële beheer. De vergadering stemt van harte daarmee in.


12. Verslagen van de commissie van beroep en de materiaalcommissie

Commissie van beroep:
Er werd geen beroep gedaan op de commissie.

Materiaalcommissie:
Nieuwe schaakspellen die gelijk zijn aan de huidige schaakspellen kunnen niet meer worden geleverd. Aangeschaft zijn 10 spellen van andere makelij. Deze nieuwe spellen worden apart bewaard. Alfons Termaat koopt voor deze spellen afwijkende doosjes, zodat de spellen herkenbaar zijn. De spellen worden o.a. ingezet bij de kennismakingscursus.
Theo van Onzen repareert zoveel mogelijk kapotte schaakklokken.
Kapotte schaakborden verwijderen en eventueel ter beschikking stellen van scholen etc. Vieze schaakborden: maak ze schoon als je ze tegen komt.


13. Verkiezing van bestuur en commissies

a. Voor het bestuur stelt Karel van der Burgh zich niet meer herkiesbaar. Het bestuursvoorstel is de lege plaats van Karel in het bestuur niet te vervullen. Met in achtneming van de vermelde wijziging in de bestuurs-
samenstelling wordt het bestuur unaniem herkozen.

b. Kascommissie: Luuk Gloudemans (aftredend), Sytse Bottema (nieuw lid) (afwijkend: het reservelid Jack Bastiaans heeft zijn lidmaatschap opgezegd en zijn benoeming als reservelid in 2002-2003 kan dus niet worden omgezet in een benoeming als lid in 2003-2004) en Hans van Asperen (reserve lid).

c. Commissie van Beroep: Alfons Termaat, Piet Hanemaaijer en Paul Pettinga.

d. Materiaalcommissie: ongewijzigd.

e. Schoonheidscommissie: Alfons Termaat (aftredend), Sander van der Vlugt en Vikash Sewkaransing.

f. Redacteur weekbericht: Jacques Vermeulen.


13 extra. Bekercompetitie

Voorstel: Loten vanaf de eerste ronde. Het voorstel wordt aangenomen met 15 stemmen voor en één tegen.

Voorstel: Wedstrijd spelen voor een bepaalde datum. Het voorstel wordt aangenomen met 14 stemmen voor en één tegen.

De nieuwe regels worden gepubliceerd in het Weekbericht.


14. Keuze voor de zaal plus financiële consequenties

Wij huren nu de kleine zaal bij het Bridgehome. Als de grote zaal niet is verhuurd, mogen wij er gebruik van maken. Er zijn overwegingen te kiezen voor het huren van 'de postzegelzaal'. O.a. de uitbreiding van het ledenbestand en het feit, dat de 'postzegelzaal' steeds meer wordt verhuurd.

Voorstel bestuur nr. 1: Wij huren de kleine zaal maar bij externe wedstrijden huren wij als dat kan de grote 'postzegelzaal'. De leden zijn tegen met 8 stemmen voor en 16 stemmen tegen.

Voorstel nr. 2: Wij huren de grote zaal en maken alleen gebruik van de kleine zaal als de grote zaal is verhuurd op de 1ste donderdag van de maand. Dit voorstel wordt aangenomen met 17 stemmen voor en 4 stemmen tegen.

Het voorstel nr. 3: Wij doen niets en hopen er het beste van. Dit voorstel wordt niet meer in stemming gebracht omdat voorstel 2 is aangenomen.

Financiële consequenties:
De penningmeester licht toe dat er in de begroting seizoen 2003-2004 een aantal posten is verhoogd. De HSB-contributie is verhoogd. Nu Botwinnik speelt in de KNSB-competitie moet er inschrijfgeld worden betaald en zijn er de kosten voor de zaalhuur op de zaterdag bijgekomen.

Het bestuur stelt voor te kiezen voor de tussenoplossing voor het komend seizoen m.b.t. de contributie. Dit houdt in dat er een tekort op de begroting wordt geaccepteerd van ca. € 200,00. De contributie wordt dan:
Senioren:   € 87,00
Junioren:    € 65,50
Aspiranten: € 44,50
Dit voorstel wordt door de vergadering aangenomen met 17 stemmen voor en 5 stemmen tegen.


15. Begroting seizoen 2003-2004

De vergadering gaat akkoord met de begroting. De penningmeester zegt toe het nieuwe contributiebedrag in de begroting te verwerken.


16. Concept agenda Senioren 2003-2004

Geen opmerkingen.


17. Concept agenda Jeugd 2003-2004

Geen opmerkingen.


18. Rondvraag, w.v.t.t.k.

Paul Pettinga vraag of de schoonheidscommissie ook een beker mag uitreiken aan de winnaar van de schoonheidsprijs. De voorzitter antwoordt dat de schoonheidscommissie zelf mag bepalen wat de prijs is.

Sytze Bottema vraagt of er al iets bekend is over de middagcompetitie en of er leden zijn die daar belangstelling voor hebben. De voorzitter antwoordt dat er belangstelling is, maar dat er nog geen speellocatie is gevonden.
Er worden wat suggesties gedaan door de leden: Openbare Bibliotheek, Wijkcentrum en leegstaand schoollokaal. Zodra er meer bekend is volgt aktie. Piet Hanemaaijer geeft aan, dat er bij zijn school misschien een mogelijkheid is.

Bob Ameling heeft geconstateerd dat het LSG buiten de bond om een toernooi organiseerde op de dag van het Botwinnik Rapid Toernooi. Dit betekende dat er minder deelnemers waren voor het Rapid Toernooi.
De voorzitter antwoordt dat daar weinig aan te doen is.

Henk van Dorp informeert of de schaakactiviteiten in het Stadshart nog iets hebben opgeleverd voor Botwinnik. John zegt dat er één aanmelding was.

Alfons Termaat informeert of hij zich kan opgeven voor de externe competitie. De extern wedstrijdleider noteert hem op de lijst.


19. Sluiting

De voorzitter sluit de vergadering om 22.06 uur.

top  


VERSLAGEN ALV
Verslag 2008  
Verslag 2007  
Verslag 2006  
Verslag 2005  
Verslag 2004  
Verslag 2003