HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2000
WILLEM DE ZWIJGERSCHOOL SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN (15-01-2000)
In de aula van het Alfrink College werd deze zaterdag het éénentwintigste schaaktoernooi voor teams van basisscholen gehouden. Winnaar werd de Willem de Zwijgerschool.

Het toernooi werd georganiseerd door de schaakverenigingen Botwinnik en Promotie en het ging om het kampioenschap van Zoetermeer. De eerste zes teams van het toernooi mogen meedoen aan het basisscholenkampioen-
schap van de regio Den Haag.

Teams van de volgende basisscholen deden mee: De Buut (met zeven teams), Spelevaert (vijf teams), Palet (drie teams), Wilhelmina (drie teams), Schanskorf (twee teams), Touwladder (twee teams), Meester Verwers (twee teams), Beatrix (twee teams), 't Schrijverke en Willem de Zwijger.

In totaal deden er 20 kinderen mee, die allemaal streden m de eer van hun school. Het belang van het schoolteam stond namelijk voorop. Daardoor hadden de kinderen veel belangsteling voor elkaars schaakpartijen. Dit gaf een gezellige sfeer.

De prijsuitreiking werd verricht door Eric Brunings, conrector onderbouw van het Alfrink College. Hij vertrouwde het publike toe dat hij er trots op was dat het schaaktoernooi in het Alfrink College plaatsvond. Hij vond het belangrijk dat middelbare scholen, als dat mogelijk is, basischolen helpen door het aanbieden van facilitaire diensten.

De zes teams die doorgaan naar het kampioenschap van de regio Den Haag zijn: 1. Willem de Zwijger, 2. Meester Verwers, 3. Koningin Beatrix, 4. De Buut, 5. Schanskorf en 6. 't Schrijverke.

John Pouwels


SCHOOLTEAMS 2000
Eindstand  
Verslag

INDIVIDUEEL 2001
BO groep 3-5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag