bord 1 Dave Eijsbroek - G.J. Willighagen 1 - 0
bord 2 Bob Ameling - M.K. Schoonman 0 - 1
bord 6 Mich. Niaounakis - C.J. van Zijderveld 1 - 0
bord 8 Ed Eveleens - G.J. van der Meiden 1 - 0

WINST TEGEN HAAGSE TOREN
De thuiswedstrijd ging met zes spelers van start, later schoven Michael en Dave aan.

Al snel kreeg Michael een remiseaanbod dat hij in overleg afsloeg.
Alfons die een stuk tegen twee pionnen had gewonnen speelde het te scherp en verloor. Intussen stond Gerard in verloren positie. Ed, die zich niet helemaal lekker voelde had niet veel moeite op bord acht en won.

Michael was inmiddels twee pionnen kwijtgeraakt en stond ronduit verloren. Echter, zijn tegenstander gaf een stuk en vervolgens een kwaliteit, waardoor Michael alsnog won. Gerard die het nog lang volhield verloor.

Bob, die zoals gebruikelijk goed uit de opening was gekomen, greep plotseling mis en verloor op slag de partij. Hij was waarschijnlijk te veel onder de indruk van zijn tegenstander (de lieftallige vriendin van Eugene). Met de 2-3 achterstand op het bord werd het onverwacht moeilijk.

Van Dave's partij heb ik niets gezien. Blij met zijn overwinning zijn we wel (met zwart op het eerste bord). Intussen was Ton op de gang een sigaret gaan roken. Hij had nog tien minuten. Achteraf vertelde hij de reden: de tegenstander moest de gelegenheid krijgen om in te zien dat hij moest opgeven. Bij terugkomst deed hij dat ook.

Met een 4-3 voorsprong en nog 1,5 minuut op mijn klok werd het nog even spannend. Ik had een toren 'geofferd' maar had te veel tijd besteed aan het rekenen aan een verkeerd vervolg. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter maar moest vanwege de tijd een tussenzetje doen alvorens ik het goede plan vond. In gewonnen stelling (volgens Fritz +2) bood ik in het teambelang remise aan. Tot mijn verbazing stemde het voltallige team van Haagse Toren in met de remise.

Tegen de enige speler (Jan Willem) die betwiste dat ik met anderhalve minuut de stelling zou kunnen winnen heb ik de stelling nog even uitgespeeld. Toen ik nog een minuut over had gaf hij het toch maar op.

Met de twee matchpunten op zak hebben we nog alle kans op promotie. Qua rating zijn we ook het beste team en we hebben alles nog in eigen hand.

Erik H. Middelkoop

HSB-bestuur:
"Hoewel we de schaaksport willen bevorderen, heeft het HSB-bestuur op 6 februari 2004 Tijdnood uit het HSB-lidmaatschap ontzet wegens herhaald niet opkomen bij clubcompetitiewedstrijden en het niet nakomen van afspraken. Alle geplande wedstrijden tegen Tijdnood komen hiermee te vervallen. De tot nu toe gespeelde wedstrijden worden wel aan het eind van de competitie doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB".