HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2002
MEESTER VERWERSSCHOOL WINT SCHAAKTOERNOOI TEAMS (19-01-2002)
Maar liefst 29 teams van 13 basisscholen deden mee aan het schaaktoer-
nooi, dat vandaag werd georganiseerd door de verenigingen Botwinnik en Promotie.

Het was heel spannend, want behalve bekers voor de eerste drie teams waren er ook zeven plaatsen te verdienen voor de regionale halve finales van de Haagse Schaakbond voor het basisonderwijs kampioenschap.

Met kop en schouders stak het eerste team van Meester Verwers boven de andere teams uit. Zij wonnen alle negen wedstrijden en behaalden 31 van de 36 bordpunten.

De tweede plaats was voor het eerste team van basischool De Buut. Zij lieten met zeven matchpunten en 25 bordpunten zien dat op hun school ook goede schakers zitten.

De derde plaats werd ingenomen door Prins Maurits / Willem de Zwijger met 6½ matchpunten en 22 bordpunten.

Zonder beker maar wel geplaatst voor de regionale competitie van de Haagse Schaakbond zijn: vierde plaats De Buut 3, vijfde De Spelevaert 1, zesde Het Palet 1 en zevende Wilhelmina 1.

Na de prijsuitreiking was er nog een loterij die voor bijna de helft van de meespelende schooljeugd een prijsje opleverde. Iedereen die niet aan het individuele toernooi van vorige week zaterdag had meegedaan, kreeg alsnog een vaantje ter herinnering aan het basisscholentoernooi van dit jaar.