HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     1998
VERSLAG (17-01-1998)
Op 17 januari werd in het Stedelijk College locatie Pallas het kampioenschap basisschool-schaaktoernooi Zoetermeer gehouden. Het toernooi werd ook dit jaar weer georganiseerd door Botwinnik en Promotie.

De beste acht teams doen mee met het kampioenschap van de Haagse Schaakbond. De beste teams uit dat toernooi gaan door voor het Nederlands Kampioenschap basischolen 1998. In het jonge verleden hebben de Zoetermeerse scholen vaak succesvol aan dat landelijke kampioenschap deelgenomen. In 1989 werd de Koningin Wilhelminaschool uit Zoetemeer zelfs Nederlands Kampioen en vorig jaar bereikte de Beatrixschool de halve finale.

Er deden 41 teams mee; met de reseervespelers in totaal ongeveer 170 deelnemers. Wat nu ook weer opviel waren de enthousiaste en sportieve deelnemers die allemaal plezier hadden in het schaken. Maar wat ik vooral leuk vond was te zien dat alle spelers ook belangstelling hadden voor de prestaties van hun teamgenoten. Schaken kan wel degelijk een teamsport zijn. Wederom een zeer geslaagd toernooi.




SCHOOLTEAMS 1998
Eindstand  
Verslag

INDIVIDUEEL 1998
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag