HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     1994
VERSLAG (15-01-1994)
Zes jaar achter elkaar werd Wilhelmina Zoetermeers kampioen schaken voor basisscholen. Op 15 januari kwam aan deze suprematie een einde.
De Margrietschool versloeg in de onderlinge confrontatie Wilhelmina met
4 - 0 en veroverde daarmee het kampioenschap.

De tweede dag van de Zoetermeerse kampioenschappen schaken voor basisscholen werd één van de spannendste schaakwedstrijden van de afgelopen jaren. Al snel was duidelijk dat de Margrietschool en Wilhlemina de hoogste ogen zouden gooien met nog een aantal outsiders. In de vijfde ronde van de tweede speeldag vond de grote confrontatie plaats. Deze werd door Margriet gewonnen met 4 - 0.

Polsstok 1 werd derde en De Elzenhoek vierde. Daarachter eindigden Wilhelmina 2, Verwers 1, Wilhelmina 3 en De Tjalk op de plaatsen vijf t/m acht. Omdat Wilhelmina 3 buiten mededinging meedeed plaatste ook het op de negende plek geëindigde De Buut 3 zich voor de districtswedstrijden.

Groep B werd gewonnen door Noordeinde voor Verwers 2 en Margriet 2. Groep C werd gewonnen door Arnoldus van Os 2 uit Benthuizen en het vierde team van De Buut.

De prijzen voor de acht beste teams in de A-groep en de winnaars van de B- en C-groep werden uitgereikt door de waarnemend directeur van het Pallascollege, de heer van Stekelenburg. De prijs voor het beste meisjes-
team werd uitgereikt door de sterkste schaakster van Zoetermeer, Esther Perluka.

Tenslotte werd een loterij gehouden waarin alle deelnemende schakers en schaaksters een kans hadden op en leuke prijs. Bovendien ontvingen alle deelnemers een oorkonde.


SCHOOLTEAMS 1994
Eindstand  
verslag