HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     1990
WILHELMINASCHOOL WINT SCHOOLSCHAAKTOERNOOI
De Koningin Wilhelminaschool is winnaar geworden van het tiende schaak-
toernooi voor basisscholen uit Zoetermeer en omgeving, dat werd gespeeld op 6 en 13 januari in de aula van het Alferink College. Voor de tweede achtereenvolgende maal werd het eerste team van de Wilhelminaschool kampioen van Zoetermeer.

Van het viertal dat vorig jaar kampioen van Nederland werd is Michiel Blok als enige overgebleven, maar samen met Tim Daniels, Rob Westmaas en Maarten den Heijer moest het mogelijk zijn om de successenreeks te herhalen. Wilhelmina 1 won al haar 13 wedstrijden en behaalde maar liefst 45 bordpunten van het maximum van 52.

Op de tweede plaats eindigde het team van de Prinses Margrietschool, waarin Esther Perluka en Gerben van Ommeren werden gesteund door Erik-Christiaan van der Linden en Willemijn de Boer. In de onderlinge confron-
tatie tussen beide topteams remiseerden Michiel en Esther en kreeg Tim van Gerben een dame cadeau; uitslag 3½ - ½.

De eerste zeven teams hebben zich geplaatst voor de halve finale van het kampioenschap van de Haagse Schaakbond, dat op 10 maart gespeeld zal worden. Promotie-voorzitter H. Breuker reikte aan de eerste bord spelers van de vier sterkste teams een beker uit en de kampioenen konden boven-
dien een medaille mee naar huis nemen.

Extra aandacht werd geschonken aan het tweede lustrum van het toernooi. De teamleider van de Arnoldus van Osschool kreeg voor zijn school een schaakbord met insciptie en bijbehorende stukken uitreikt, daar deze school uit Benthuizen als enige aan alle tien toernooien heeft meegedaan.

De organisatie van dit Zoetermeerse toernooi was in handen van de plaatselijke schaakverenigingen Botwinnik en Promotie.