HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     1987
DE SPELEVAERT VOOR DE DERDE KEER SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN
Zoals te verwachten was heeft basisschool De Spelevaert het schoolschaak-
kampioenschap behaald. Reeds vorige week werd duidelijk dat zij van de 20 scholen de sterkste was. Opvallend was de goede klassering van de twee teams van Tjalk: Tjalk 1 werd tweede en Tjalk 2 derde. Volgend jaar zullen deze teams grote concurrentie vormen voor De Spelevaert, die nu al drie jaar achtereen kampioen is geworden.

De Spelevaert werd ongeslagen kampioen en het aantal bordpunten (55) maakt duidelijk hoe sterk dit team is. Eerste bord speler Dagmar Vriends nam 12½ punt voor haar rekening; slechts een half puntje weggegeven.
Een uniek resultaat, wat haar dan ook een extra prijsje opleverde.

Opvallend was ook het resultaat van de jongste speler van dit team, Joris Luns. De 7-jarige speler wist in de ochtendzitting alle punten binnen te slepen. In de middag kon je merken dat de vermoeidheid parten ging spelen en moest hij (al duimend) wel wat puntjes afstaan. Voor de toekomst een vaste speler voor dit team, die alleen nog maar sterker kan worden.
En wat te denken van de andere spelers van dit team, Hamilcar Knops, Edgar Franken en Willem Taat. Met degelijk en rustig schaak wisten zij de punten binnen te halen.

Verbazend en verrassend was de opmars van de twee teams van de Tjalk. Zeker een belofte voor de toekomst. Enigszins teleurstellend is de vierde plaats van De Elzenhoek. Deze school was de voorgaande jaren vaste bezetter van de tweede plaats, maar is iets teruggezakt.

En dan het toernooi zelf. De belangstelling was weer overweldigend en de organisatie verliep vlekkeloos. Al jaren werken de twee Zoetermeerse schaakverenigingen Botwinink en Promotie samen om dit toernooi te doen slagen. Een compliment is hier zeker op zijn plaats voor de organisatoren.

Aan de borden werd verbeten gestreden en ook nu weer kon men een grote serie nieuwe varianten van de herdersmatjes in de analen bijschrijven. Ook de prachtige patstellingen zouden feitelijk niet onvermeld mogen blijven en zeker niet een aantal spelhandelingen.

En zo kon je van alles meemaken. Spanning, verdriet en plezier, maar bovenal enthousiasme. Enthousiasme van de spelers, maar ook van de toeschouwers. Dit toernooi zal zich in een groeiende belangstelling mogen verheugen. Zeker wanneer dit zo georganiseerd blijft worden als in de laatste jaren.


SCHOOLTEAMS 1987
Eindstand  
verslag