HOME     BO ZOETERMEER INDIVIDUEEL     2009
RITESH MOELCHAND SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN 2008-2009
De 29e editie van de schaakkampioenschappen van Zoetermeer verliep weer uitstekend. 92 namen telde de deelnemerslijst uiteindelijk. In de Prins Clausschool werd enthousiast door iedereen geschaakt.

Promotie en Botwinnik stonden weer garant voor de organisatie. Dit keer ook voor enkele basisscholen uit Pijnacker. Dit jaar werd voor het eerst dit kam-
pioenschap ook voor Pijnacker georganiseerd.

In groep 8 was de favoriet Ritesh Moelchand. Hij maakte zijn favorietenrol ook waar en won met 7 uit 7. Makkelijk ging dat niet, want hij kreeg veel tegenstand. Met name van Niklas Kranz. Die werd tweede met 6 uit 7. Ge-
deeld derde werden Martijn den Harder en Joost Andre.

In groep 7 was huizenhoog favoriet meermaals Nederlands kampioen Olivia Meng al een ronde voor het einde zeker van de eerste plaats. Ook zij scoor-
de 7 uit 7. Heel spannend werd het daarachter. Ajay Lachmansingh was uiteindelijk tweede met 5 uit 7. Frans Andriessen, Onur Tekinerdogan en Max Kanbier scoorden allen 4½ punt.

In groep 6 was er vantevoren geen duidlijke favoriet. Het werd dan ook heel spannend. Serif Ouddouche bleek met 6 uit 7 de sterkste. Robin Groen werd met 5 punten tweede. Sander van Gils en Babak Khosravi haalden 4½ punt.

Groep 5 kende in Robby Kevlishvili een zeer sterke favoriet. Hij haalde dan ook met speels gemak 7 uit 7. Niels Albers werd hier tweede met 5½ punt. Daan van Wissen en Matthijn Zwart scoorden 5 punten.

Groep 3 en 4 samen kenden een duo dat gezamenlijk met 6 punten boven-
aan eindigden. Fedde van der Vorm en Martijn Verheij hebben in een onder-
linge wedstrijd om het kampioenschapo gestreden. Martijn won deze keer en werd dus de kampioen. Jammer voor Fedde, maar een goede tweede! Guy Kanbier kwam net een halfje tekort en werd derde. Pieter Boontjes was met 3½ punt de beste van groep 3.

John Pouwels


INDIVIDUEEL 2009
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag

SCHOOLTEAMS 2009
Eindstand  
Verslag