HOME     SCHAAKVARIA     STADSHART 2006
GESLAAGD SCHAAKFESTIJN IN STADSHART ZOETERMEER
Het 14e mini schaakfestijn was weer een bijzonder mooie schaakhappening, georganiseerd door Botwinnik in het Stadshart. Op het promenadeplein stonden drie levensgrote schaakspellen opgesteld. Er was een schaaksimultaan en een schaakprijsvraag. Dus was het een drukte van belang. Bij de reuzegrote schaakstukken was het regelmatig: Schaakstuk, waar ga je met dat kind naartoe?

Op een zonnige zaterdag was het dan ook goed toeven op het promenadeplein in het Stadshart. Alleen niet voor simul-
taangever Sven Bakker. Hij was na afloop bijzonder tevre-
den, maar vond het ook errrruggg zwaar. Het schaakniveau was bijzonder hoog. Deelnemers waren tussen 6 en 86 jaar oud. Er was geen enkele walk-over. Sven moest iedere partij vol aan de bak.

Dat de geboren en getogen Zoetermeerder, ex-lid van Bot-
winnik, dat wel toevertrouwd is was duidelijk. Met een score van 86 procent uit in totaal 53 partijen deed de meester-
klasser van het Leidse LSG het meer dan voortreffelijk. Met zijn rating van bijna 2300 is hij dan ook een van de besten uit de regio.

Een overwinning tegen Sven behaalden Maarten van Zetten, Jan Aart van der Steen, Gerard van Ommeren en Franklin van der Vlies, die halverwege de partij van zijn zus overnam. Remises vielen er te noteren voor Rinze Mulders (2x), Arthur Pijpers, Hugo van Diepen, Jamie Soeterbroek, Arno Middel-
koop en Peter Heek. Zij ontvingen een presentje.

Sven heeft op deze dag zes uur en 20 minuten gespeeld. Daarbij heeft hij ruim vier kilometer afgelegd. De gemiddelde temperatuur was 23 graden Celsius in de schaduw en dus veel meer in de brandende zon. De dag kostte hem ruim drie liter water.

Verder was er een prijs voor de beste partij of meest opval-
lende prestatie. Deze ging naar Vincent Huijer. Hij hield het ruim vier uur vol tegen Sven. Dit is des te opmerkelijker omdat Vincent pas zes jaar oud is en niet eens lid van een schaakclub.

Voor de prijsvraag waren er weer vele inzendingen. Er waren eenvoudiger opgaven tot en met een echte hersenkraker. Slechts drie mensen hadden alle opgaven goed en wel Arthur Pijpers, Maarten van Zetten en Arno Middelkoop. Door loting ontvingen Rinze Mulders, Wouter Bik, Thom Beeren (allen zes goed), Hugo van Diepen, Marc van der Ham, Jesper Smits (vijf goed), Franklin van der Vlies en Maurice Hettfleisch (vier goed) een prijs.

John Pouwels

















SCHAAKFESTIJN
Stadshart 2010  
Stadshart 2006
Stadshart 2005  
Stadshart 2004