HOME     SCHAAKVARIA     SAITEK
KORTE INSTRUCTIE GEBRUIK KLOK 'SAITEK'
Onderop de klok zit een schuifje met Stop/Go/Sound off.

Zet de klok aan op de stand Sound off.Vóór op de klok uiterst rechts zit een knopje Pause.

Door dit knopje 3 seconden ingedrukt te houden wordt de klok gereset.Voor ons zijn normaal alleen de knopjes User en Blitz van belang.

Door ná het resetten van de klok (3 seconden de Pause knop) de knop met User in te drukken, verschijnt op beide klokken 1.45 uur, oftewel het normale speeltempo.

Door ná het resetten van de klok (3 seconden de Pause knop) de knop met Blitz in te drukken, verschijnt op beide klokken 5 minuten, oftewel snel-
schaak. Nóg een keer deze knop
Blitz indrukken geeft 15 minuten per persoon. Nóg een keer geeft 25 minuten, dan 30 minuten en tenslotte 60 minuten. (Een en ander kun je onder op de klok nalezen).Voor het instellen van een jeugdtempo moet de knop onder op de klok met Lock/Modify op de stand Modify staan!

Voor 1.15 en 1.30 uur is het het eenvoudigst om Blitz in te drukken tot respectievelijk 15 minuten of 30 minuten op de klok staat. Daarna de knop Adjust indrukken. Dan gaat het eerste cijfer knipperen. De knop Set indruk-
ken en het volgende cijfer (voor de dubbele punt) gaat knipperen. Met
Adjust hier een "1" van maken. Vervolgens set, set, set, set ... tot het cijfer van de uren van de klok rechts (voor de dubbele punt) knippert. Met Adjust deze ook op "1" zetten en de klok staat gereed!Is er iets aan de hand of lukt er iets niet?

Met het indrukken van de knop Pause zet je de klok stil en dan roep je een wedstrijdleider (Gerard Arp, Han Perluka, Pieter de Groot, John Pouwels, Frank Michielen, Thomas van Beekum of Rina Westerduin) erbij.


John Pouwels

top