HOME     JEUGD     EXTERN     NK RAPID     NK RAPID 2001
VERSLAG
Op zaterdag 13 oktober werd in Eindhoven het Nederlands Rapidkampioenschap gespeeld. Ruim 500 kinderen uit heel Nederland waren naar Eindhoven gekomen om aan dit toernooi mee te doen. De HSB was met zo'n 80 kinderen zeer goed vertegenwoordigd. Alle kinderen speelden in een groep met kinderen uit hun eigen geboortejaar.

Uit onze regio mochten we aan het eind van de dag maar liefst zeven kampioenen kronen! Femke Wezenaar prolon-
geerde haar titel als beste meisje geboren in 1982. Dennis Ruijgrok won met 7½ uit 9 overtuigend de groep geboren in 1985. Joost Michielsen verdiende deelname aan de Mitropa-cup door kampioen van 1987 te worden met 8½ uit 9.

Meisjeskampioen in 1988 werd Merel Schoonman, met evenveel punten (5½) als Margriet Thissen die zo het tweede meisje van Nederland werd. In diezelfde groep was alge-
meen kampioen Chiel van Oosterom met 7½ uit 9, terwijl in de groep geboren in 1989 Pauline van Nies niet alleen de meisjestitel in de wacht sleepte, maar ook nog eens een 4e prijs algemeen (tussen de jongens) meenam. Ook zij mag mee gaan doen aan de Mitropa-cup.

De jongste categorie bestond uit kinderen geboren in (of na) 1993. Hier deed o.a. Arthur Pijpers mee (pupillenkampioen met geboortejaar 1994), nog een jaar jonger dan de rest dus. Hij wist zich met 7 uit 9 naar een gedeeld tweede (maar op w.p. derde) plaats te spelen.

Het was uiteraard een bijzonder gezellige dag, met al deze successen die er te vieren waren.

Poulien Knipscheer


UITSLAGEN GROEPEN
Groep geboren 1986  
Groep geboren 1988  
Groep geboren 1991  
Groep geboren 1993  
verslag