HOME     JEUGD     EXTERN     NK INDIVIDUEEL     NK-D  2003-2004
ARTHUR PIJPERS 11E OP NK-D (20-05-2003 T/M 22-05-2004)
De eerste dag van het NK-D heeft Arthur afgesloten met een bemoedigende 2 uit 3. Van zijn eerste tegenstander, Ricardo Kranendonk uit Spijkenisse, won Arthur moeiteloos. De tweede ronde tegen Hugo ten Hertog wist Arthur met een mooie combinatie in zijn voordeel te beslissen. In de laatste partij van deze dag trad Arthur aan tegen Jonathan Tan uit Amstelveen, één van de favorieten voor de eindoverwinning. In een op zich evenwichtige stelling maakte Arthur een fout die hem een stuk en snel de partij kostte.

Een keurige 2½ uit 3 voor Arthur op de tweede dag. In de eerste partij tegen Stijn Wesselink wisselden de kansen, maar uiteindelijk maakte Arthur het netjes af. Maurice Swinkels werd in de tweede partij binnen het uur door Arthur mat gezet. De laatste partij van deze speeldag tegen Arthur's mede-HSB-er Suyash Mulbagal eindigde in een terechte remise, waarmee beide spelers tevreden waren. Het ziet er naar uit dat het morgen tot de laatste ronde spannend zal blijven.

De derde dag is uiteindelijk wat teleurstellend verlopen. De eerste partij verloor Arthur een lastig eindspel doordat één van zijn torens ingesloten kwam te staan. In de tweede partij won Arthur netjes van de meervoudig Nederlands kampioen Maurice Schippers uit Almelo. Winst in de laatste partij van het toernooi zou een geweldige gedeelte derde plaats opleven. Het ging echter volledig mis, zodat Arthur uiteindelijk op de elfde plaats eindigde
(op weerstandspunten derde, maar ja dat telt pas in tweede instantie).

Hans Pijpers


NK-D 2003-2004
eindstand  
Arthur Pijpers  
verslag