HOME     JEUGD     EXTERN     HSB PK INDIVIDUEEL     PK-EH  2008-2009
VERSLAG HSB-PUPILLENDAG (31-01-2009)
Behalve titels en prijzen konden bij dit toernooi ook tickets voor het NK worden verdiend. In de categorieën G en H was die opdracht iets makkelijker, gezien het aantal deelnemers.

De totale opkomst was met 36 deelnemers iets groter dan vorig jaar (34), afkomstig van de verenigingen Belgisch Park (1), Bobby Fisher (6), Botwinnik (2), DD (1), DSC (1), Lierse (2), Promotie (3), Rijswijk (7), Schaakmat (2), SHTV (6) en Voorburg (5).

Voor een aantal kinderen was het de eerste kennismaking met de schaakklok of met de spanning van een toernooi, ook zij hebben die dag hun uiterste best gedaan, net als alle an-
dere kids trouwens. Het toernooi is dan ook in een gezellige, rustige sfeer verlopen.

Bij de categorie E waren er veertien deelnemers, waarvan Robby Kevlishvili en Max Kanbier, Floris Brulleman en Florine Hogendoorn en Timothy Lelieveld de grootste kanshebbers waren. Het lot had Robby en Max meteen al in de eerste ronde aan elkaar gekoppeld, met winst voor Max, waardoor Robby meteen al in de achtervolging moest. Om zijn kansen op het NK in eigen hand te houden, mocht hij geen fouten meer maken en dat deed hij dan ook niet. Max verloor later nog wel van Floris, maar zijn eerste plaats kwam niet meer in gevaar, op basis van het onderlinge resultaat. Floris en Timothy eindigden beiden op zes punten, maar Floris werd derde omdat hij van Timothy had gewonnen. Opvallend was verder dat er in deze groep maar één keer remise werd gespeeld.

In de categorie F waren er twaalf deelnemers, een mooi aantal voor een volledige competitie van elf ronden. Na zes ronden gingen Brecht van der Bijl, Hari Iyer en Sander van der Kooij aan de leiding met elk vijf punten. Hoewel Brecht wel van Sander had gewonnen, kon hij de beide Hagenaars niet bijhouden en eindigde hij op de vierde plaats. Hij werd nog net ingehaald door Teun van der Klugt. Hari verloor al-
leen van Sander en van Rijswijker Pim Hulshof, hij mag dus met zijn clubgenoot Sander ook naar het NK.

Net als de afgelopen jaren waren de zes deelnemers in ca-
tegorie G
en de vier deelnemers in categorie H in één groep ingedeeld, zodat zij ook precies één keer tegen iedereen konden spelen. In deze groep was Thomas Luk goed in vorm, hij won al zijn partijen. Louis van Leeuwen werd tweede, voor Simon Rosier. Zij mogen alle drie naar het NK.

De G spelers waren duidelijk een maatje te groot voor de
H spelers, maar die maakten het onderling heel spannend. Chris Hogendoorn won al zijn partijen van zijn concurrenten en werd dus eerste, maar daarachter waren Daan van Loe-
nen en Simon van Klompenburg zeer aan elkaar gewaagd: zij eindigden beiden op 1½ punt op de tweede plaats. Hun onderlinge partij was in remise geëindigd en omdat slechts éénn van hen naar NK mocht, moesten een beslissingsmatch uitkomst brengen. Simon won daarin met 1½ - ½.

Pascal van Dijk

HSB PK-EH 2008-2009
eindstand categorie E  
eindstand categorie F  
eindstand categorie GH  
verslag

PLAATSEN VOOR NK-EH
De HSB heeft dit seizoen de volgende plaatsen toe-
gewezen gekregen voor het NK-E en het NK-FH (Nationale Pupillendag):

categorie E
- twee plaatsen algemeen
categorie F
- twee plaatsen algemeen
categorie G
- drie plaatsen algemeen
categorie H
- twee plaatsen algemeen

Voor meisjes waren er nog NK-plaatsen te verdienen op het PK voor meisjes, gehouden 18-01-2009.

HSB PK meisjes