HOME     SENIOREN     EXTERN     DIVERSE TOERNOOIEN     OPEN NK SNELSCHAAK TEAMS 2006
OPEN NK SNELSCHAAK VOOR CLUBTEAMS (10-12-2006)
Op zondag 10 december vond het NK Snelschaken voor Clubteams plaats in het Golden Tulip Bel Air hotel in Den Haag, dat voor het vijfde achtereenvol-
gende jaar zaalruimte ter beschikking stelde. Bij dit jaarlijkse evenement fungeerde TNO Informatie- en Communicatietechnologie net als in 2005 als hoofdsponsor.

De organisatie van dit Nederlands kampioenschap was in handen van de Schaakcombinatie HTV. Deze schaakvereniging is eerder dit jaar ontstaan door een fusie van de schaakverenigingen De Vogelwijk en Haagse Toren. De vorige vier edities van dit NK zijn georganiseerd door De Vogelwijk en de fusieclub heeft de traditie dus voortgezet.

Er deden in totaal 68 teams mee, die waren verdeeld in drie groepen. Na 13 speelronden met een bedenktijd van 7 minuten per persoon, trok Homburg Apeldoorn aan het langste eind in de hoofdgroep. In het winnende team zat Manuel Bosboom die topscorer werd van het toernooi met 12½ uit 13. Tweede werd Utrecht 1, dat het dus niet lukte om de titel van vorig jaar te prolongeren. Als derde eindigde Bobby Fischer Wassenaar, dat daarmee winnaar werd van de 1e klasse KNSB.

De winnaars van de overige klassen waren: Homburg Apeldoorn 2 (2e klasse KNSB), De Toren Arnhem (3e klasse KNSB), Meppel (Promotieklasse), WSV (1e klasse regionaal), Almere (2e klasse regionaal), Vredeburg (3e klasse regionaal) en Botwinnik 4 (4e klasse regionaal).

Ben Spierings

Botwinnik 2 werd derde van de 1e klasse regionaal en won vier digitale schaakklokken. Botwinnik 4 werd kampioen van de 4e klasse regionaal en won € 150,00 , een beker, vier standaardjes en één digitale schaakklok. Botwinnik 5 werd derde van de de 4e klasse regionaal en won vier digitale schaakklokken.