HOME     SENIOREN     EXTERN     DIVERSE TOERNOOIEN     CHALLENGER 2004-2005
UITSLAGEN CHALLENGER 2004-2005





05-10-2004 SV Leiderdorp - Botwinnik 3 - 5


SV LEIDERDORP - BOTWINNIK





bord 1 - Eugène Verwiel 0 - 1
bord 2 - Stefan Buchly 0 - 1
bord 3 - Tony Goudriaan 1 - 0
bord 4 - Frank Michielen 0 - 1
bord 5 - Erik H. Middelkoop 0 - 1
bord 6 - Peter Heek 1 - 0
bord 7 - Caspar Ebben 1 - 0
bord 8 - Merel Schoonman 0 - 1


VERSLAG
Botwinnik heeft in het kader van de Challenger wedstrijden voor het eerst een overwinning geboekt. SV Leiderdorp organiseert al voor het derde jaar de Challenger wedstrijden.

Botwinnik doet nu voor de derde keer mee en boekte na een nederlaag en een gelijkspel voor het eerst een overwinning. Een aantal sterke spelers van Botwinnik 1 was verhinderd, zodat we met een aangepast team de strijd aangingen.

De start was niet hoopgevend. Casper Ebben rukte te snel op met een pion, waarna het snel misging en we met 1 - 0 achterstonden.

Merel Schoonman (de vriendin van Eugène) trok de stand weer gelijk na een overtuigende partij.

Stefan Buchly had, volgens eigen zeggen, een stelling op het bord die hij al vijfentwintig keer eerder had gehad en zijn tegenstander nog nooit (het zal wel De Leeuw zijn geweest). Stefan won eenvoudig.

Frank Michielen kreeg tegen wil en dank ook een soort Leeuw op het bord, maar toonde aan deze opening niet te kennen. Hij kwam onder druk, maar nadat deze was weggewerkt, kwam er een verwoestende tegenaanval van het loperpaar, waarna Frank won.

Tony Goudriaan had een gelijkopgaande partij, maar deed ergens iets fout, waardoor hij verloor.

Eugène Verwiel speelde een verrassende partij. Hij had een voorsprong in tijd, de stelling leek ook voor de mindere goden te begrijpen en hij stond wat minder. Uiteindelijk leek het remise te worden, maar zoals we vaker zien, weet Eugène dan toch te winnen.

Erik H. Middelkoop stond de gehele partij overwegend en wikkelde af naar een eindspel met een pion meer. Hiermee zorgde hij voor de overwinning van Botwinnik.

Peter Heek stond ook de gehele partij voor en kwam in een eindspel met een kwaliteit voor. Zijn tegenstander had toen grote tijdnood en Peter maar een beetje. Helaas is Peter niet zo'n sterke snelschaker en zodoende kwamen beide spelers in gigantische tijdnood. Peter ging hierbij in gewonnen stelling door zijn vlag, waarbij zijn tegenstander nog 1 seconde had.

Eindstand 5 - 3 voor ons.

Frank Michielen

BOTWINNIK WINT
11-05-2005
De jeugdschakers van Leiderdorp zijn er niet in geslaagd de Challen-
ger 2005 te winnen.
Botwinnik bleek te sterk. De prijs van
€ 200,00 gaat naar Botwinnik.

CHALLENGER-SERIE
De sterkste jeugdspelers van schaakvereniging Leiderdorp hebben een KNSB-rating van 1800-2100. Binnen de eigen club ondervinden zij te weinig tegenstand.

Daarom nodigt dit jeugd-
team schaakclubs uit de regio uit om het tegen hen op te nemen. Zo is de Challenger-serie ontstaan.

De vereniging die de jeugd van Leiderdorp met de hoogste cijfers weet te verslaan krijgt als prijs
€ 200,00. Als Leiderdorp door geen enkele tegen-
stander wordt verslagen, dan krijgt het eigen team deze prijs.