bord 1 Arthur Pijpers - Y. Mikhail 1 - 0
bord 2 Sander v.d. Vlugt - H. Boot 1 - 0
bord 5 Rinze Mulders - P.M. Huybens 1 - 0
bord 6 Hugo van Diepen - R. Kuyvenhoven 1 - 0
bord 7 Siebe Weersma - M. Hendriks 0 - 1
bord 8 Ruben s'Jacob - W.B. Hessels 1 - 0

BOTWINNIK 3 OVERKLAST HSV 3
Eindelijk! Ruim twee maanden na de krappe overwinning op Promotie mocht het jeugdteam weer een wedstrijd spelen. Op papier is HSV het zwakste team uit onze groep, maar in de praktijk kan dit altijd nog tegenvallen.

Dit bleek ook wel in de beginfase. Arthur (bord 1) kwam erg gedrongen te staan en kon niets anders dan verdedigen. Siebe (bord 7) kwam na zeven zetten zelfs al een loper achter te staan en kon uiteindelijk opgeven. Later in de wedstrijd kwam Caspar (bord 3) een pion achter te staan.

Maar er waren ook plusplunten. De tegenstander van Joren (bord 4) kwam niet opdagen. Zelf kwam ik goed uit de opening met een pion voor. En Hugo won zelfs een stuk. Dit resulteerde al snel in een 2 - 1 tussenstand.

Rinze (bord 5) en Ruben (bord 8) gingen lange tijd gelijk op, maar bij beide borden gingen de tegenstanders onzorgvuldig spelen (bij de tegenstander van Rinze speelde tijdnood ook een rol). Ruben en Rinze wonnen hun partij, waarmee het eerste matchpunt binnen was.

Vervolgens gaf mijn tegenstander - na vrijwel de hele partij minder te hebben gestaan - op en hiermee was de overwinning met nog twee partijen gaande binnen.

Nadat Arthur een lange tijd niks anders kon dan verdedigen raakte de aanval van de tegenstander uitgeput. Sterker nog, Arthur was nu aan de beurt om aan te vallen en de tegenstander kon niks anders dan toezien hoe hij mat werd gezet.

Tenslotte nog Caspar. Hij sloeg met een pion achter en 5 minuten minder tijd (5 minuten - 10 minuten) een remise-aanbod af. Hij had het goed gezien. Zijn actieve koning bleek goud waard, want hij won.

Einduitslag: 7 - 1.