HOME     SCHAAKVARIA     STADSHART 2004
GEWELDIG SCHAAKFESTIJN IN HET STADSHART (10-07-2004)
Het was prachtig weer. Er was muziek. En er werd geschaakt in het Stadshart. Er werd volop geschaakt. En Zoetermeer mag zich verheugen in een groot aantal goede schakers.

Op de vier levensgrote schaakspellen op het Stadhuisplein was het geen moment rustig. Kinderen en volwassenen liepen tussen de stukken door en deden goede en minder goede zetten. Maar de lol was er niet minder om.
Bij de tuinschaakspellen is de kijk op de stukken toch weer heel anders dan bij het bordspel. Dus de stukken hebben altijd de schuld.

Iets verderop werkte Stefan Buchly zich als simultaangever in het zweet. Vanaf elf uur 's ochtends tot ver na vieren in de middag bleef hij schaken. Hij nam het tegen 26 tegenstan-
ders tegelijkertijd op. En ook hier was er bijna nooit een leeg bord of er schoof wel weer een andere uitdager aan.
De oudste daarvan was 73 jaar en de jongste was zes jaar.

Dat Stefan clubkampioen is van Botwinnik liet hij blijken. Van in totaal 46 tegenstanders wist alleen Sander van der Vlugt hem te verslaan. Er waren uiteindelijk ook nog tien mensen die een remise, een gelijkspel dus, wisten af te dwingen. Dat waren Hugo van Diepen, Rinze Mulders, Tony Goudriaan, Rein Thierry, Martin van de Lustgraaf, Roy Randim, Johan Wolff, Osiris Hoepel, Ricardo Stoter, Hao Meng en Hans van Asperen.

Er was ook nog een prijsvraag met veel inzendingen. Door loting kregen uiteindelijk Olaf van Velzen (11 jaar), Maarten van Zetten, Hans van Asperen, Roger Meng (7), Jan Hoet-
mer, Marc van der Ham (10), Jelmer Westmaas (9), Hugo van Diepen, Alfons Termaat, Duncan Cornelis (10), Rinze Mulders, Roslayne Verissimo, Marcel Cornelis, Thom Beeren (10), Martin van de Lustgraaf een leuke prijs.

Met de prijsuitreiking werd een geweldig evenement beëin-
digd, dat dankzij het mooie weer en de vele vrijwilligers bijzonder geslaagd is te noemen. Dat bleek wel uit het feit dat er nog lang door geschaakt werd, toen het officiële gedeelte al lang afgelopen was.

2004  John Pouwels



foto: Hans Nagelkerke

foto: Hans Nagelkerke

SCHAAKFESTIJN
Stadshart 2010  
Stadshart 2006  
Stadshart 2005  
Stadshart 2004