HOME     JEUGD     EXTERN     DIVERSE TOERNOOIEN     HUTTON 2004
UITSLAGEN (30-10-2004)
pos. regioteam bordpnt.



  1. Schaakbond Groot-Amsterdam 27.0
  2. Noord-Hollandse Schaakbond 25.5
  3. Oostelijke Schaakbond 22.5
  4. Haagse Schaakbond 22.5
  5. Noordelijke Schaakbond 20.5
  6. Rotterdamse Schaakbond 20.0
  7. Noord-Brabantse Schaakbond 19.0
  8. Stichts-Gooise Schaakbond 18.0
  9. Schaakbond Overijssel 13.0
10. Leidse Schaakbond 12.5




HSB INDIVIDUEEL (30-10-2004)
bord naam punten



  1. Joost Michielsen 1 uit 2
  2. Dennis Ruijgrok 1 uit 2
  3. Chiel van Oosterom 1 uit 2
  4. Pauline van Nies 2 uit 2
  5. Christian de Boode 1 uit 2
  6. Mitchell de Ruijsscher ½ uit 2
  7. Richard Tan 2 uit 2
  8. Melchior Vesters 0 uit 2
  9. Bastiaan Dessing 1½ uit 2
10. Marianne Zelitchenko 2 uit 2



11. Christov Kleijn 2 uit 2
12. Roland ten Have 2 uit 2
13. Jan-Pieter de Vries 1½ uit 2
14. Rinze Mulders 1 uit 2
15. Sharief Mahomedradja 0 uit 2
16. Yvonne Ferrier 0 uit 2



17. Arthur Pijpers 1 uit 2
18. Insik Byun ½ uit 2
19. Ruben s'Jacob 2 uit 2
20. Michaël Claushuis ½ uit 2



HSB-TEAM GEDEELD DERDE
Op zaterdag 30 november 2004 werd de immer spannende strijd tussen regionale 20-tallen weer uitgevochten in het traditionele Hutton-toernooi, ditmaal georganiseerd te Amsterdam. Na een voorspoedige gezamenlijke treinreis van het overgrote deel van het team werd de wethouder Verheyhal betreden.

De onzekerheidsrelatie van Heisenberg zegt niet alleen iets over de onzekerheid van plaats en tijd, maar bleek ook een goede voorspeller van het gedrag van onze sterspeler Dennis Ruijgrok, die met z'n eigen brik van enigszins vergelijkbare statuur als een limousine wenste te reizen.

Na de aanvankelijke ongewisheid van zijn deel-
name, i.v.m. het al dan toch niet samenvallen van het Hutton met het WK 20 (hetgeen pas volgende maand blijkt te zijn), was er bij het begin van de eerste ronde wederom enige onduidelijkheid: waar en wanneer zou Dennis arriveren. Na een kwartiertje wachten had ook hij een mooie parkeerplek gevonden en kon zich mengen in het strijdgewoel.

Na afloop van de eerste ronde werd de tussen-
balans opgemaakt. Met de score van 11 uit 20 bleken we iets afgedreven van kampioenskoers. Dat was dan ook aanleiding om de keurig verzorgde lunchpakketten te vergezellen van een peptalk.

Aanvankelijk leek dit resultaat te sorteren: snel stroomde drie volle punten binnen. Daarna verwaterde het effect echter weer.
Er wordt dan ook overwogen volgend jaar de spelers permanent van mentale ondersteuning te voorzien door middel van oortjes zoals die ook in elke andere zichzelf respecterende sport heden ten dage gangbaar zijn.

Aan het eind van de dag, toen de rook een beetje optrok, vonden we ons HSB-team met in totaal 22.5 punt terug op een gedeeld derde plaats.
Er was nog enige tijd geen zicht op of wij de bronskleurige medailles in zegetocht naar de Chinees mee konden voeren.

Helaas werkte het reglement niet in ons voordeel. Bij gelijk eindigen telt namelijk het resultaat op de eerst tien borden (de A/B spelers dus). De plus-
score van twee punten aan onze tien borden bleek precies geëvenaard door onze concurrenten van de OSBO. Als scheidsrechter geldt in dit geval de score van de eerste bordspelers. Helaas had Joost in de eerste ronde het onderlinge duel onnodig verloren.

Het werd dus de vierde stek en we konden dus onbezwaard op weg om de culinaire kwaliteiten van de hoofdstad te gaan testen. Na een redelijke maaltijd met enigszins on-Chinese hoeveelheden, werd tamelijk vlot de thuisreis aangevat. Op het zeer christelijk tijdstip van half tien waren we weer terug in het Haagse.

Ondanks de zeer acceptabele eindklassering, een duidelijke verbetering van vorig jaar, beraadt de immer ambitieuze chef de mission zich momenteel in alle rust op zijn positie. Na een diepgravende evaluatie met de HSB-jeugdcommissie zal hij op een niet nader aan te kondigen tijd en plaats bekend maken zijn contract voor onbepaalde tijd al dan niet uit te dienen.

Hierop vooruitlopend wenst hij in ieder geval de andere leden van de technische staf, Geurt Jan van der Meiden en Hans Pijpers, alsmede de spelersgroep hartelijk te bedanken voor hun tomeloze inzet.

Dolf Meijer

HUTTON-TOERNOOIEN
Hutton 2006  
Hutton 2004
Hutton 2003  
historie Hutton