HOME     JEUGD     EXTERN     DIVERSE TOERNOOIEN     BAGNEUX 2004
OPEN INTERNATIONAAL TOERNOOI BAGNEUX
In de Parijse voorstad Bagneux is van 4 t/m 9 juli 2004 de 26e editie van het internationale open jeugdtoernooi voor spelers t/m 16 jaar gehouden. Met deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Azerbeidzjan en Nederland.

Op uitnodiging van de KNSB speelden 15 Nederlandse jeugdspelers mee, waar onder Arthur Pijpers als jongste.
Het team is begeleid door hoofdcoach Hiddo Zuiderweg en zijn assitenten Victor Hendriks en Erik-Jan Hummel.

Zes dagen lang is er één partij per dag gespeeld met een tempo van twee uur per persoon voor de eerste 40 zetten en een uur per persoon om uit te spelen. Na de partij werd er steeds uitvoerig geanalyseerd en 's ochtends voorbereid op de komende tegenstander.

Alle spelers kwamen uit in één poule en er is Zwitsers ingegeeld. De prijzen werden echter per leeftijdscategorie toegekend. Hiernaast is de algemene eindstand opgemaakt.

De Nederlanders hebben het in het algemeen goed tot uitstekend gedaan en sleepten vijf prijzen in de wacht, waar onder twee eerste prijzen.

Christov Kleijn uit Den Haag was de sterkste Nederlander en won op superieure wijze al zijn zes patijen en hiermee zijn leeftijdscategorie C en het toernooi.

Arthur behaalde een verdiende 1e plaats in de E-categorie. Zijn 4 uit 6 (TPR 1885) was goed voor een 12e plaats in de eindrangschikking.

Hans Pijpers