HOME     JEUGD     EXTERN     NK JCC CLUBTEAMS     NK JCC-C 2004
UITSLAGEN VOORRONDE (25-09-2004 EN 02-10-2004)
JSC Friesland - Botwinnik 2 - 2

Mathijs v.d. Linden - Arthur Pijpers 0 - 1
Rinske IJsselhof - Rinze Mulders 1 - 0
Ronald Spoelstra - Hugo van Diepen 1 - 0
Nick Bijlsma - Wilco Kort 0 - 1


Winterkoning - Botwinnik
2 - 2

Tobias Hendriks - Arthur Pijpers 0 - 1
Danny de Ruiter - Rinze Mulders 1 - 0
Ivar de Hoogt - Hugo van Diepen 1 - 0
Martijn van Hout - Wilco Kort 0 - 1


Botwinnik - Minerva 1½ - 2½

Arthur Pijpers - Evert Rademakers ½ - ½
Rinze Mulders - Siebren Elgersma 0 - 1
Hugo van Diepen - Oscar Perizonius 1 - 0
Wilco Kort - Christian Kaalverink 0 - 1


BOTWINNIK C1 MIST HALVE FINALE
Op een aantal zaterdagen strijdt Botwinnik C1 met Arthur Pijpers, Rinze Mulders, Hugo van Diepen en Wilco Kort met 15 andere teams om het Nederlands Kampioenschap.

Het nog jonge team behoort zeker niet tot de favorieten, maar is - als de rating van de tegenstanders maatgevend is - niet kansloos in de voorrondes. De beste twee teams van elke poule plaatsen zich voor de halve finale.

Door een onverwacht verlies op de tweede speeldag tegen Minerva ging het uiteindelijk toch nog mis. Als troostprijs resteert een wedstrijd tegen Groningen om plaats negen en tien.


Ronde 1

De eerste wedstrijd tegen JSC Friesland begon uitstekend. Wilco won binnen het uur overtuigend van de nog zeer jonge Nick Bijlsma. Arthur volgde een kwartiertje later met een afgetekende winstpartij tegen de stukkenweggevende Mathijs van der Linden. Omdat Hugo zeker niet slecht stond leek een overwinning binnen handbereik.

Rinze had in de ervaren Rinske IJsselhof de sterkste tegen-
stander. Rinske nam erg veel tijd, maar kwam wel een stuk voor te staan. Het werd even spannend toen zij maar net de tijdscontrole na 35 zetten haalde en Rinze de gelegenheid gaf iets terug te komen.

Hugo was inmiddels in een eindspel gekomen dat een remise en daarmee de teamoverwining kon opleveren. Hugo maakte helaas een foutje, verloor een kwaliteit en vervolgens de partij.

In een duidelijk mindere stelling vocht Rinze verbeten voor een remise. Opnieuw kwam Rinske in tijdnood, maar speelde het bekwaam uit. Met 2 - 2 een iets tegenvallend resultaat.


Ronde 2

De wedstrijd tegen Winterkoning is op papier de zwaarste.
En zwaar werd het! Rinze kwam al snel wat minder te staan en liet zich pardoes mat achter de paaltjes zetten.

Wilco deed het ook in zijn tweede partij uitstekend, boekte zijn tweede overwining op rij en behaalde hiermee een belangrijk bordpunt.

De partij van Arthur tegen de topper Tobias Hendriks ging lange tijd gelijk op, alhoewel Arthur meer initiatief nam en de aanval zocht. In Hugo's partij ging het lange tijd gelijk op. In het toreneindspel wist zijn tegenstander te promoveren en de partij te winnen.

Na dit verlies moest Arthur voor de winst gaan. Keerpunt was de ernstige tijdnood van Tobias die fors moest versnellen om de tijdscontrole te halen. Langzaam maar zeker drong Arthur zijn tegenstander verder in de verdediging. Na bijna vier uur spelen maakte Arthur het keurig af.

Door deze zwaarbevochten 2 - 2 blijft Botwinnik in de race en heeft kwalificatie voor de halve finale in eigen hand. Er moet dan wel in de derde ronde met 3 - 1 worden gewonnen van Minerva.


Ronde 3

Deze ronde tegen de op papier minst sterke tegenstander bleek als snel verdraaid lastig te worden. Rinze kwam op zich goed uit de opening maar was te gretig. Dit kostte hem binnen het uur de partij.

In Arthur's partij kwam de draak op het bord en ontstond een remise-achtig eindspel. Wilco kwam gelijkwaardig uit de opening. Hugo bouwde een een iets betere stelling op en manouvreerde voorzichtig om dit voordeel te consolideren.

Wilco verloor in het middenspel een pion en ging een lastig eindspel tegemoet. Omdat Arthur genoegen moest nemen met remise was de verwachte winst en kwalificatie voor de halve finale vrijwel verkeken. Toen Wilco inderdaad verloor was het definitief voorbij. Hugo speelde nog een klein uur door en werd hiervoor beloond met een mooie overwining.

Hans Pijpers



Botwinnik tegen Winterkoning

EINDSTAND VOORRONDE C1
pos. vereniging MP BP




1. Winterkoning 5 7.5
2. JSC Friesland 3 6.0
3. Botwinink 2 5.5
4. Minerva 2 5.0





EINDSTAND VOORRONDE C2
pos. vereniging MP BP




1. Zukertort 1 6 11.0
2. Rochade 4 7.5
3. Het Witte Paard 2 5.5
4. Vegtlust 0 0.0





EINDSTAND VOORRONDE C3
pos. vereniging MP BP




1. Op Eigen Wieken 5 8.0
2. Messemaker 5 7.0
3. ENO 2 4.5
4. Terneuzen 0 4.5





EINDSTAND VOORRONDE C4
pos. vereniging MP BP




1. Pallas 6 9.0
2. Zukertort 2 3 6.0
3. Groningen 2 5.5
4. Brunssum 1 3.5




NK JCC-C 2004
voorronde
plaats 9-16  
halve finale  
finale