HOME     JEUGD     EXTERN     NK SNELSCHAAK     NK SNELSCHAAK 2003
VERSLAG OPEN NK SNELSCHAAK 2003
Met Joren Mulder, Siebe Weersma, Rinze Mulders, Hugo van Diepen, Wilco Kort en Arthur Pijpers was Botwinnik dit jaar in Heerenveen goed vertegenwoordigd.

Joren kwam uit in de B-categorie, een groep met 37 spelers. De goede 5½ uit 9 in de voorronde was net niet genoeg om 's middags in de hoogste groep te mogen spelen.
In groep 2 eindigde Joren in de middenmoot, waarmee hij in de eindrangschikking 15e werd.

In de C-categorie hadden zich 61 spelers ingeschreven, waaronder vrijwel alle Nederlandse toppers. Siebe wist in de voorondes toch 4 uit 9 te scoren, waarmee hij in groep 4 terecht kwam. Met een mooie 5 uit 9 bereikte Siebe de 37e plaats in de eindrangschikking.

Nog meer deelnemers (81) in de sterk bezette D-categorie, waarbij Hugo, Wilco en Rinze. In de voorrondes behaalden zowel Wilco als Hugo 5 uit 9, net te weinig voor groep 2 en dus werd het groep 3. Rinze scoorde een halfje minder en werd in groep 5 geplaatst.
Hugo speelde 's middags uitstekend en werd met 6½ uit 9 eerste in groep 3 en daarmee 22e in de eindrangschikking. Wilco behaalde een nette 4 uit 9 en werd daarmee 27e van Nederland. Rinze kwam sterk terug en werd met 7 uit 9 tweede in zijn groep en in totaal 43e.

In de E-categorie tenslotte speelde Arthur als één van de 68 deelnemers. Met een prima 7 uit 9 bereikte Arthur als enige Botwinnik-speler de hoogste groep. 's middags ging het minder en moest Arthur met 2½ punt genoegen nemen met een negende plaats in de eindrangschikking. Volgend jaar mag Arthur nogmaals in deze E-categorie uitkomen.

Hans Pijpers



Joren bestudeert de stelling van zijn buren

Hugo speelt geconcentreerd

Arthur in groep 1

NK SNELSCHAAK 2004
Dit jaar slechts twee deelnemers van Botwinnik: de toernooitijgers Rinze Mulders en Arthur Pijpers.
Arthur behaalde een mooie 3e plaats (gedeeld 2-4).

Lees verder