HOME     JEUGD     EXTERN     NK INDIVIDUEEL     NK-FH  2004-2005
OLIVIA MENG NEDERLANDS KAMPIOEN (18-06-2005)
Maar liefst vier schakers van Botwinnik hadden zich voor de Nationale pupillenschaakkampioenschappen in de leeftijds-
categorieën t/m 7, t/m 8 en t/m 9 jaar geplaatst.

Tot en met 7 jaar deed Olivia Meng mee en zij wist gedeeld eerste te worden, samen met Olav Mostertman, met een prachtige score van 6 uit 7. Beiden mogen zich Nederlands kampioen in deze categorie noemen.

Een leeftijdsgroep hoger deed Martijn van der Heide zijn best en dat is niet gering. In dit supersterke veld wist onze held een knappe 50% te scoren en daarmee ook precies in het midden te eindigen. Geen geringe prestatie.

Bij de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar bracht Botwinnik zelfs twee deelnemers en beiden ook nog kanshebbers voor een hoge notering.

Roger Meng begon goed en won er vier op rij. Daarna verloor hij van de sterke Jan van Overdam. Na een overwinning was het podium nabij, maar na verlies in de laatste ronde resteerde een toch nog mooie zesde plaats met 5 uit 7.

Jaimy Soeterbroek begon ook goed, maar hij verloor in de derde ronde van dezelfde Jan van Overdam. Na een knipper-
lichtscore, winst, verlies, winst, verlies, liet de balans 4 uit 7 en een keurige 17e plaats zien. Misschien iets minder dan gehoopt, maar van heel Nederland zeker niet slecht.

Dit viertal mag volgend jaar nog een keer meedoen in de teamkampioenschappen van deze leeftijdscategorie en daar kijken we met zijn allen nu al naar uit. Dat kan iets heel moois worden.

John Pouwels



Olivia Meng

NK-FH 2004-2005
eindstand categorie F  
eindstand categorie G  
eindstand categorie H  
verslag

UITSLAGEN INDIVIDUEEL
Roger Meng  
Jaimy Soeterbroek  
Martijn van der Heide  
Olivia Meng