HOME     JEUGD     EXTERN     NK INDIVIDUEEL     NK-EH  2002-2003
ARTHUR PIJPERS NEDERLANDS KAMPIOEN (21-06-2003)
Voor de derde achtereenvolgende maal heeft Arthur Pijpers van schaakvereniging Botwinnik het Nederlands Kampioen-schap op zijn naam gebracht. Dit keer in de leeftijdscategorie t/m 9 jaar (groep F).

In de laatste ronde had hij aan een salonremise voldoende. Zijn tegenstander nam het gretig aan en daarmee eindigde Arthur op 6,5 uit 7. Hij bleef daarmee een vol punt voor op twee achtervolgers.

Arthur speelde met name goed en geconcentreerd tegen de directe concurrenten. Die werden allemaal in de onderlinge confrontatie verslagen. Met name de nog zeer jonge maar sterk spelende Hugo ten Hertog uit Utrecht werd knap uitgeschakeld.

In de klasse t/m 9 jaar speelt Zoetermeer sowieso sterk.
Nog twee spelers van Botwinnik deden deze zaterdag goed mee. Sanne Veldhuijsen speelde een goed toernooi. Helaas verloor ze de laatste ronde. Met een winstpunt was ze derde geweest bij de meisjes. Nu resteerde een 7e plaats bij de meisjes.

Broer Jos Veldhuijsen speelde in zijn eerste Nederlands Kampioenschap goed. Van tevoren werd gestreefd naar een 50 procent score. Helaas verloor ook hij de laatste ronde, zodat hij op 3 uit 7 bleef steken. Maar een uitstekend debuut, met een gedeelde 27e plaats van heel Nederland.

John Pouwels



Nederlands kampioen Arthur

NK-EH 2002-2003
eindstand categorie E  
eindstand categorie F  
eindstand categorie G  
eindstand categorie H  
verslag