HOME     JEUGD     EXTERN     NK INDIVIDUEEL     NK-EH  2000-2001
ARTHUR PIJPERS NEDERLANDS KAMPIOEN (23-06-2001)
Bij het Nederlands Kampioenschap voor pupillen werden vandaag door twee Zoetermeerse deelnemers evenzoveel prijzen behaald.

Sanne Veldhuysen was geplaatst voor de categorie meisjes t/m 7 jaar. Door geconcentreerd te spelen behaalde zij een knappe derde plaats.

De sensatie van de dag kwam echter bij de jongens t/m 7 jaar. Arthur Pijpers had zich aanvankelijk niet voor het Nederlands Kampioenschap geplaatst. In de voorrondes van de Haagse regio liep hij een ongelukkige nederlaag op tegen de sterke Phillip Kinschot uit Wassenaar. Via een zogeheten vrijplaats, doordat een ander niet kon deelnemen, mocht Arthur toch meespelen.

Deze kans greep hij met beide handen aan. Met een perfecte score van 7 uit 7 partijen liet hij iedereen ruimschoots achter zich. Zijn regionale concurrent Phillip Kinschot eindigde met 3,5 punt op de negende plaats.

Arthur schaakt pas een klein jaar en sinds kort bij Botwinnik en dan nu al Nederlands kampioen. Als hij zo doorgaat zullen we nog veel van hem horen.

Voor de categorie t/m 10 jaar had Hugo van Diepen van Promotie zich geplaatst. Hij scoorde bij het NK drie punten en behaalde een gedeelde 32e plaats.

John Pouwels



prijswinnaars groep H (© Jan Roorda)

links: Sanne Veldhuysen (© Jan Roorda)

NK-EH 2000-2001
eindstand categorie E  
eindstand categorie F  
eindstand categorie G  
eindstand categorie H  
verslag