HOME     JEUGD     EXTERN     HSB PK INDIVIDUEEL     PK-EH  2004-2005
ROGER MENG EN OLIVIA MENG HSB-KAMPIOEN
Op de vandaag in Den Haag gehouden Pupillendag van de HSB was Botwinnik met negen deelnemers goed vertegen-
woordigd. Verheugend was de deelname van een aantal jonge, beginnende schakers, die voor het eerst een extern toernooi speelden.

Met de twee kampioenen Roger Meng (categorie F) en Olivia Meng (categorie H), en Jaimy Soeterbroek en Martijn van der Heide die ook naar het NK mogen een succesvol toernooi.


In de E-categorie speelde Jelmer Westmaas. Gezien zijn speelsterkte een serieuze kandidaat voor een toppositie. Door verliespartijen in de tweede en vijfde ronde was een NK-plaats buiten bereik, maar dankzij een remise in de laatste ronde tegen de uiteindelijke nummer twee Julian Overdam kon Jelmer toch nog met de beker voor de vijfde plaats naar huis.


De F-categorie werd een prooi voor de grote favoriet Roger Meng. Hij wist al zijn partijen overtuigend te winnen, alhoewel zijn clubgenoot Jaimy Soeterbroek lang stand hield.

Jaimy eindigde op een zeer verdiende tweede plaats door al zijn overige partijen te winnen. Net als vorig jaar mogen Roger en Jaimy deelnemen aan het NK.

Benjamin Jas, die pas enkele maanden schaakt, kwam in veel partijen erg goed te staan, maar had vervolgens moeite om het af te ronden. Hij moest genoegen nemen met twee punten en een vijftiende plaats.


De G- en H-categorie speelden gezamenlijk omdat er maar twee deelnemers waren in de groep t/m 6 jaar. Zodoende vijf deelnemers van Botwinnik, die allemaal bij de eerste tien eindigden. Een prima resultaat. Stijn Gieben uit Den Haag won al zijn partijen en werd de terechte kampioen in de G-categorie.

Zeer verassend was de prestatie van Martijn van der Heide. Martijn schaakt pas een half jaar, maar toch wist hij vijf van de zeven partijen te winnen. Een mooie derde plaats en een verdiende NK-plaats.

Olivia Meng was favoriet in de H-categorie. Zij maakte dit volledig waar door vier partijen te winnen in deze gecom-
bineerde GH categorie. Een mooie zevende plaats in dit kampioenschap en een verdiende NK-plaats voor Olivia.

Ook Ruben van Eijk en Ritesh Moelchand behaalden vier punten, goed voor een achtste en negende plaats. Ritesh speelde zijn eerste toernooi en deed dit overtuigend. Ruben behaalde een paar leuke overwinningen en verdiende nog een punt met een bye.

Niklas Kranz, ook een debutant, scoorde door geconcen-
treerd te spelen een verdienstelijke 50%, goed voor een tiende plaats. Opvallend was zijn overwinning op de H-kampioen Olivia Meng.

Hans Pijpers

HSB PK-EH 2004-2005
eindstand categorie E  
eindstand categorie F  
eindstand categorie G-H  
verslag

PLAATSEN VOOR NK-EH
De HSB heeft dit seizoen de volgende plaatsen toegewezen gekregen voor het NK-E en het NK-FH (Nationale Pupillendag):

categorie E
- twee plaatsen algemeen
categorie F
- drie plaatsen algemeen
categorie G
- vier plaatsen algemeen
categorie H
- één plaats algemeen

Voor meisjes zijn er nog NK-plaatsen te verdienen op het PK voor meisjes, gehouden op 30-01-2005.

HSB PK meisjes