HOME     JEUGD     EXTERN     HSB PK INDIVIDUEEL     PK-EH  2003-2004
TWEE KAMPIOENEN EN VIER DEELNEMERS AAN HET NK2004
Op de vandaag in Delft gehouden Pupillendag van de HSB was Botwinnik met tien spelers, waar onder een aantal debutanten, goed vertegenwoordigd.

Met de twee kampioenen Roger Meng en Arthur Pijpers en Jaimy Soeterbroek en Thom Beeren die ook naar het NK mogen een ongekend succesvol toernooi.

De net met schaken begonnen Ruben van Eijk had het niet makkelijk in de H-categorie (t/m 7 jaar) en moest in zijn eerste PK genoegen nemen met 1 uit 10. In een aantal partijen wist Ruben een duidelijk betere stelling te bereiken, maar kon dit vervolgens niet verzilveren.

De G-categorie (t/m 8 jaar) werd een prooi voor de ontke-
tende Roger Meng, die al zijn partijen wist te winnen. Een aantal winstpartijen was zonder meer indrukwekkend. Roger schaakt pas een paar maanden bij Botwinink en nu al HSB-kampioen.

Jaimy Soeterbroek speelde in deze G-categorie een prima toernooi en eindigde op een gedeeld 2e-3e plaats.
De beslissingswedstrijd om de tweede NK-plaats werd zeer verdiend door Jaimy gewonnen.

Drie Botwinnik-spelers in de F-categorie (t/m 9 jaar).
Jimmy Chen en Christian Orie scoorden in deze zware poule een keurige 3.5 uit 7 en eindigden op de achtste en negende plaats. Milan Lips die pas een paar maanden schaakt behaalde een verdienstelijke 3 uit 7.

In de E-categorie bleek Arthur Pijpers evenals vorig jaar onverslaanbaar en met een uitstekende 7 uit 7 liet hij de concurrentie ver achter zich. Arthur won hiermee voor de derde achtereenvolgende keer de E-categorie.

Thom Beeren speelde in deze E-categorie een uitstekend toernooi en werd gedeeld 2e-4e. In de beslissingsdriekamp om de twee NK-plaatsen versloeg Thom zijn twee concur-
renten overtuigend.

Nog twee Botwinnik-spelers in deze categorie: Sanne Veldhuysen en Marc van der Ham. Met een keurige 4 uit 7 werd Marc achtste. Sanne speelde met name de tweede helft van het toernooi sterk en behaalde eveneens 4 uit 7. Een negende plaats en het beste meisje.