HOME     JEUGD     EXTERN     GRAND PRIX     GP CYCLUS 2010-2011     GRAND PRIX 2

2 Pelle Albers 6.0 groep 7 -1 479

3 Jeremy Vaessens 7.0 groep 19 +23 303

5 Ivor Boogaard 3.0 groep 18 -34 246

ARTHUR GROEPSWINNAAR DANKZIJ INGESTUDEERDE OPENING
De jeugdspelers van Botwinnik namen zaterdag 22 en zondag 23 januari 2011 aan drie toernooien deel. Vijf spelers deden goede zaken tijdens de GP van Borculo Leidschendam.

Arthur de Dappere behaalde een (gedeelde) eerste plaats in Groep 11. Zijn score van 8 uit 10 kwam mede tot stand door een ingestudeerde opening die vier maal werd gespeeld en vier maal de overwinning bracht.

Yestin van Haaren behaalde een (gedeelde) tweede plaats in Groep 3. In een zeer spannende laatste ronde miste hij op een haar na de eerste plaats.

Pelle Albers speelde net als twee andere spelers 6 uit 10 in Groep 7. De lo-
ting wees uit dat Pelle de tweede prijs thuis op de plank mag zetten.

Extra complimenten voor debutanten Jeremy Vaessens en Ivor Boogaard. De zeer aanvallend ingestelde Jeremy produceerde in Groep 19 een in-
drukwekkende 7 uit 10 en nam trots de derde plaats in ontvangst. Wel moet Jeremy nog beter leren omgaan met de regel ' aanraken is zetten'. Tegen-
standers mochten van hem zelfs af en toe stukken terugzetten. Dat is niet toegestaan in een toernooi en daar had Jeremy dus iets van kunnen zeggen.

Ivor Boogaard deed goed mee in Groep 18 en behaalde met 3 uit 10 een vijfde plaats. Een uitstekend resultaat voor een eerste toernooi. Vader Dennis van Haaren maakte zijn debuut als tafelleider en nam vele strenge doch rechtvaardige beslissingen. Zijn zoon Bradley kon niet spelen omdat die een dag eerder aan een surftocht op de vreselijke griepgolf was begonnen.

Tijdens het toernooi druppelde goede tot zeer goede berichten binnen over de prestaties die de andere jeugdspelers van Botwinnik leverden tijdens het Zoetermeerse Kampioenschap voor Schoolteams en het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. In dit laatste toernooi won Frans Andriessen twee maal van senioren met een plus 1600-rating.

Verslagen van de Kampioenschappen voor Schoolteams en de prestaties van Frans zijn elders te vinden.